Skriver uten sperre

TRONDHEIM (Dagbladet): Tre Små Kinesere har snekret sammen 26 låter på fem-seks måneder og kommer med to nye plater i vår. Det tar motet fra CC Cowboys-vokalist Magnus Grønneberg, som bare har skrevet ei ny låt hele det siste året.

-Jeg blir helt matt, sa Grønneberg til Dagbladet i går, om kinesernes arbeidstempo. Hvordan i all verden får de det til?

-Det er råenkelt egentlig, gliser Ulf Risnes, som har skrevet 15 av de 26 nye låtene.

Han går rundt og tenker musikk hele tida. Så snart det dukker opp en ide han synes er bra, synger han den inn på sin lille bærbare kassettspiller.

Ideer får de også av å jamme og «spille ball» med hverandre i bandet.

-Vi kaster aldri en god ide, men er flinke til å jobbe den helt ferdig, sier Ulf.


Hull på byllen

Det spesielle nå er at også bassist Baard Slagsvold har fått hull på byllen. Fra å bruke år på hver låt, har han plutselig ristet en rekke nye låter ut av ermet.

-Jeg jobber vel litt mer bevisst med skrivingen nå, mens jeg tidligere liksom gikk og ventet på å få en ide, sier Baard.
I går slapp Tre Små Kinesere albumet «Ultralyd», som har et begrenset opplag på bare 4 000 eksemplarer. Det er et typisk samlerobjekt, nummerert og utgitt på bandets eget plateselskap.

Her er det flere «magic numbers»: 365 som kan knyttes til et av bandets tidligere platetitler, 1-2-3 som er navnet på deres eget plateselskap og 1989-1998 som er de ti årene bandet har eksistert.

-Vi har tenkt på at de som kjøper plater med «magic numbers» skal få en premie. Det hadde vært kult, sier kineserne.


Sidesprang

De tenkte først å gi ut en dobbel-CD, men hadde ikke materiale til å gi den det nødvendige helhetspreg. I stedet kommer «Ultralyd» nå - og en ny, mer offisiell CD på plateselskapet Sony 20. april.

-Den første plata har kanskje et større rockepreg enn den neste, som inneholder mer finslepen kineser-pop, sier Øystein Hegge.

Tre Små Kinesere kan feire sitt 10-års jubileum i disse dager, men føler ikke noe stort behov for å se seg tilbake.

-Vi har hele tiden prøvd å utvikle oss, og det vil vi fortsatt gjøre. Det blir ganske kjedelig hvis vi skal holde på med det samme hele tiden, sier de tre.
-Hvordan vil dere plassere «Ultralyd» i rekken av kineser-plater?

-Den er et sidesprang, et klart avvik, der vi er mer spontane og leker oss litt med rock'n'roll, sier Ulf Risnes.

-Vi hadde det sinnsykt artig da vi begynte for ti år siden. Etter hvert ble det kanskje litt rutinepreg på det, men nå føler jeg at vi er tilbake der det er skikkelig artig igjen, sier Ulf.
-Og hvor går dere herfra?

-Nå går vi rett på bar!

<B>PRODUKTIVE:</B> De tre små kineserne er snare med å feste nye ideer til bandet på sin bærbare kassettspiller. Nå kommer de med to nye plater.