Skru på Xboxen! Det er på tide å grine litt

Ikke la deg lure av skrømtet.

UTEN ANGER: I den postapokalyptiske verden til «Fallout 3» er et menneskeliv lite verdt. Her har Roy Phillips nettopp kverka et helt boligkompleks fylt med uskyldige mennesker.
UTEN ANGER: I den postapokalyptiske verden til «Fallout 3» er et menneskeliv lite verdt. Her har Roy Phillips nettopp kverka et helt boligkompleks fylt med uskyldige mennesker. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBS! Om du ikke har spilt «Fallout 3», har planer om å gjøre det og er redd for spoilere, bør du ikke lese videre.

 JEG HUSKER DET som om det var i går. Midt i et utbrent og lovløst ingemannsland sto Tenpenny Tower, fylt med luksusboilger og velstående beboere.

Under jorda, i en T-banestasjon like ved bodde skrømtene, fattigfolk med stråleskader etter tredje verdenskrig. De drømte om å få flytte inn i tårnet, men mange av tårnboerne var sterkt imot, cirka som når et nytt asylmottak åpnes på bygda. Skrømtene var farlige, sa de. De ville ikke ha «sånne folk» boende nær seg.- Fordomsfulle folk, fnøs Roy, skrømtenes leder. Han ba meg hjelpe.

Og de var jo egentlig en sympatisk gjeng, de så bare litt uappetittelige ut med halvråtne ansikter og tjafsete klær.

«LIKESTILLING NÅ!» ropte jeg, for så å overtale eller true meg gjennom tårnet, til Roy og vennene hans fikk flytte inn for å leve side om side med tårnets beboere.

Han forsikret meg om at de ville leve i fred og fordragelighet fra nå av. Det føltes godt, Jonas Gahr Støre-godt. Jeg hadde egenhendig endt et apartheidregime i miniatyr med mine diplomatiske evner.Men da jeg senere besøkte tårnet fant jeg bare skrømt, ingen av de gamle beboerne var å oppdrive. En kald forutanelse begynte å bre seg i kroppen min, og en tur ned i tårnets kjeller bekreftet frykten: Der lå de, drept i kaldt blod, selv hun hyggelige gamle dama som aldri hadde hatt noe imot dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer