Skrur av den late hitradaren og tar et skritt nærmere sin avantgarde-fantasi

«ARTPOP» byr på en mer troverdig Gaga.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Mens djevelens største triks som kjent var å overbevise verden om at han ikke eksisterer, har Stefani «Lady Gaga» Germanotta på mange måter gjort det motsatte ved å påta seg arvtakerrollen for sine mange legendariske inspirasjonskilder fra det magiske 70/80-tallet. Der imaget til artister som David Bowie og Grace Jones gikk hånd i hånd med deres respektive musikalske uttrykk, har Gagas egen musikk istedet vært milevis unna hennes stadig oppsiktsvekkende scenepersona, og tettere opp til flere av sine hyperkommersielle artistkolleger enn noe annet.

Den komplette pakken av fengende, ufarlig popmusikk og Gagas utfordrende image fungerte likevel på en vulgært suksessfull måte med debutalbumet, «The Fame» og EP-en «The Fame Monster». 15 millioner solgte eksemplarer plasserte henne umiddelbart i popbransjens dronningtrone. Oppfølgeren «Born This Way» ble på mange måter en liten helomvending, og viste Gaga som en mer eksperimenterende artist uten like mye av den åpenbar hitlåtsnekringen. Dette tar Gaga nå også enda et steg videre med langt lystigere «ARTPOP», hvor det tunge og mørke soundet fra 2011-albumet har blitt skiftet ut med mer lekne elektroniske elementer - mye takket være hennes «nye» produsentvenn DJ White Shadow (som ikke må forveksles med en viss norsk hiphop-veteran fra Geilo - journ.anm).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer