Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skryt til Dagbladet.no

Hadde du spørsmål om Dagbladet.nos redesign? Les sjefens svar!

(Dagbladet.no): Dagbladet.no har denne uka redesignet så  å si alt innholdet slik at nyhetsavisa skal bli raskere, mer oversiktelig og lettere. I tillegg har Dagbladet.no økt fokuset kraftig på bilder, et valg som imponerer internasjonalt.

Steve Outing er en av mediaverdens mest kjente nettsynsere. Hans spaltePoynter.org, nettsida til journalistikk-skolen Poynter, blir nøye lest av de som er interessert i å utvikle nyheter på nett ytterligere.

- Veldig inspirerende

Outing har lenge ivret for at nettaviser skal bruke større og bedre bilder. Han skriver at han blir glad av å se «Dagbladet.no innføre et design som virkelig øker størrelsen på bildene».

- Å få internasjonal oppmerksomhet fra anerkjente Poynter Institute er veldig oppmuntrerende og inspirerende. Det mest spennende grepet, som vi er mest stolt av, er det nye store bildeformatet. Det er vi alene om både i Norge og internasjonalt, sier Dagbladet.nos redaktør Rune Røsten.

- Det gir oss helt nye muligheter og det eneste vi undrer på er hvorfor ingen andre har gjort dette tidligere. Med den sterke utbredelsen av bredbånd og bedre nettforbindelser er det uproblematisk å tilby brukerne slike bildestørrelser.

Nye muligheter

Denne ukas redesign følger opp lanseringen av Dagbladet.nos nye forside i november, en forside Røsten sier Dagbladet.no har fått overveldende respons på, og som har bidratt til kraftig vekst i bruken.

ET EKSEMPEL: Dette bildet fra en basket-kamp er et godt eksempel på det nye bildeformatet til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX
ET EKSEMPEL: Dette bildet fra en basket-kamp er et godt eksempel på det nye bildeformatet til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dagbladet.no har nå meget godt rammeverk på plass som gir oss svært gode forutsetninger for å forsterke videreutviklingen av Dagbladet.no inn i neste år, slår Røsten fast.

Er du uenig? Enig? Gleder eller irriterer det nye designet? Les svarene Dagbladety.no-sjefen Rune Røsten hadde til leserne.

Les mer om hvordan nettlesere forholder seg til foto.

SPØR SJEFEN:</B> Dagbladet.nos redaktør Rune Røsten svarer på spørsmål om redesignet i dag. Send inn dine spørsmål og klikk deg inn på Dagbladet.no klokka 16.00 og les svarene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media