Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skryt til Moland for «Aberdeen»

Hans Petter Molands film «Aberdeen» får svært god kritikk i den britiske avisa The Independent. - Fryktelig viktig, sier regissøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld ble «Aberdeen» vist på filmfestivalen i Edinburgh - og filmen kunne ikke fått en bedre start på sitt britiske liv.

- Festivalen er en inngangsport til den britiske markedet. Når filmen får et så voldsomt oppslag i en så stor og seriøs avis, så blir det selvsagt lagt merke til, sier Moland.

Fra før av har «Aberdeen» fått god kritikk i det anerkjentE bransjebladet Variety.

The Indenpendent nærmest renner over av ros til hovedrolleinnehaverne Stellan Skarsgård og Lena Headey.

Om førstnevnte skriver anmelderen at han fra Molands «følsomme manus og regi» gjør en «moden virtuos prestasjon» og «skaper en mer rystende og gripende autentisk alkoholiker enn noen andre jeg har sett på scene eller lerret».

Headey bekrives som «forbløffende» og «en skuespiller, hvis kombinasjon av råflott utseende og selvutslettende beskjedenhet perverst nok kan han forhindret henne i å få de seriøse rollene hun fortjener, men i «Aberdeen» viser hun bemerkelsesverdig kraft og bredde».

«Aberdeen» kommer på norske kinoer 29. september, men vises på filmfestivalen i Haugesund i neste uke.

ROS: Stellan Skarsgård og Lena Headey får superlativer fra øverste hylle for sitt spill.