Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skryter av sin svære vagina og langer ut mot kritikerne

Mine damer og herrer, Lily Allen er tilbake.

(Dagbladet): Lily Allen - en gang pur ung popstjerne med låter som «Smile» og «Fuck you» og et av de første eksemplene på at det gikk an å skape seg ei karriere gjennom sosiale medier, den gang sosiale medier fortsatt bare gikk under navnet «Myspace» - har gjort comeback.

Det gjør den nå 28 år gamle tobarnsmoren med en video som har satt teen i halsen på britene, med sine klare utfall mot Miley Cyrus, Robin Thicke og den seksualiserte musikkbransjen.

Baggy I det som vanskelig kan leses som en kommentar til Thickes «Blurred Lines»-video og skiltet «Robin Thicke has a big d**c» henger Allen opp ballonger som former ordene «Lily Allen has a baggy pussy».

Se videoen «Hard Out Here» her.

Men tobarnsmoren får også pepper (som her, i The Guardian) for det noen oppfatter som rasistiske undertoner. I dag har Allen publisert et forsvar for sin bruk av svarte dansere i vesentlig mindre tekstiler enn hun opptrer i selv:

- Hvis noen så mye som et øyeblikk tror at jeg spurte etter spesifikke etnisiteter til videoen, tar de feil. Hvis noen tror at jeg etter å ha bedt jentene på audition ville sende dem vekk fordi de hadde feil hudfarge, tar de feil, skriver hun.

Lettbent - Budskapet er klart. Selv om jeg ikke er ute etter å støte noen, prøver jeg å framprovosere tanker og samtaler. Videoen er ment som en lettbent satire som tar for seg objektifiseringa av kvinner i moderne popkultur. Den har ingenting å gjøre med rase, skriver Allen.

Hun skriver at derosm bare hadde vært litt modigere og ikke led av «kroniske cellulitter» skulle hun gjerne danset i bikini selv.

Med over en million visninger på ett døgn, tyder mye på at dama fortsatt har fans - fire år etter at hun sist presenterte ny musikk. Så føyer hun seg også inn blant flere artister som har tatt standpunkt mot Miley Cyrus' «twerking» og presset på unge popstjerner til å kle av seg.

Annie Lennox har sagt det gjør henne trist og bekymret; Sinead O'Connor har rast mot Cyrus i en serie åpne brev, og Britney Spears har gått ut og sagt at hun sto på sitt og krevde flere scener fjernet fra sin siste video, fordi hun mente de var for vågale.

Den «Hunger Games»-aktuelle kuespillerinna Jennifer Lawrence kommenterte nylig Cyrus i et BBC-intervju ved å si at «sex selger, men av en eller annen motbydelig grunn selger ung sex enda mer».

Sangerinna Charlotte Church har ifølge The Independent snakket til TV-verten John Peel om at den kvinneundertrykkende kulturen presser unge sangere til å «framstå hyperseksualiserte, urealistiske, tegneserieaktige, som objekter, ved å redusere den kvinnelige seksualiteten til en premie du kan vinne».

TA DEN, THICKE: Lily Allen gjør narr av Robin Thicke med denne beskjeden i sin nye video, «Hard Out Here». Alle foto: Stella Pictures
SATIRE: Allens video er ment som en lettbent satire, mener hun - men har fått kritikk for å bare omgi seg med mørkhudede dansere.
FETTSUGES: Videoen starter med en fettsugingsscene.
SEXPRESS: Senere presses hun av «manageren» til å posere utfordrende med en banan.
FRA VIDEOEN: «Hard Out Here» er sett en million ganger på ett døgn.
LETTKLEDD: Miley Cyrus er det nyeste, men neppe siste eksempelet på unge popstjerner som spiller på sex. Her med Robin Thicke på den MTV Awards-opptredenen. Foto: Scanpix
LETTKLEDD: Miley Cyrus er det nyeste, men neppe siste eksempelet på unge popstjerner som spiller på sex. Her med Robin Thicke på den MTV Awards-opptredenen. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media