Skudd fra hofta mot Reiten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EIVIND REITEN: Gudleiv Forr mener at Reiten bygde ned i stedet for å bygge opp (Dagbladet 18.01.). Det er både en forhastet og en for enkel vurdering.

Lønn, opsjoner, bonus: Alt dette går som en rød tråd gjennom medieomtalen av Reitens annonserte avgang som konsernsjef i Hydro. Forr starter også her, men går raskt videre: Han tviler på at Reiten går inn i historien som en stor konsernsjef; han mener at «økonomen Reiten» ikke var en visjonær leder.

Norsk etterkrigshistorie er rik på eksempler på både taktisk samrøre og strategisk interaksjon mellom politikk og næringsliv. Ofte – og av gode grunner – har partimedlemskap i Arbeiderpartiet tilsynelatende vært en forutsetning for å komme med i denne «flytsonen». Reiten kom annensteds fra: han var statssekretæren for Sp som bidro til opprettelsen av SDØE og sterkere kontroll med Statoil, Sp-statsråden som i sin tid leverte den beste fiskeriavtalen og reformerte det norske elektrisitetsmarkedet. Vilje til omstilling og evne til å oppnå resultat er på sett og vis en grovkornet oppsummering av det politiske virket til Reiten, egenskaper norsk politikk med fordel kunne hatt mer av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer