<strong>DØD:</strong> Skuespilleren René Auberjonois (79) døde av kreft søndag. Bildet er fra et Star Trek-arrangement i 2012. Foto: Leon Neal / AFP
DØD: Skuespilleren René Auberjonois (79) døde av kreft søndag. Bildet er fra et Star Trek-arrangement i 2012. Foto: Leon Neal / AFP Vis mer

Skuespiller døde av kreft

Den amerikanske skuespilleren René Auberjonois (79) døde av lungekreft søndag, bekrefter hans sønn.

Publisert
Sist oppdatert

Søndag døde den amerikanske skuespilleren René Auberjonois (79) i sitt hjem i Los Angeles. Dette bekrefter Auberjonois' sønn overfor nyhetsbyrået AP natt til mandag.

Dødsårsaken var lungekreft med spredning, ifølge sønnen Rèmy-Luc Auberjonois.

Lang karriere

Skuespilleren har en lang karriere bak seg, hvor han blant annet ble nominert til en Emmy-pris for sin rolle i serien «Benson». I tillegg har han spilt i «Star Trek: Deep Space Nine» og den populære legeserien «Boston Legal».

Auberjonois har også spilt i filmer som «MASH», «King Kong» og «Den lille havfruen».

- For seerne er jeg alle karakterene jeg har spilt, og jeg elsker det. Jeg har også møtt folk som har trodd at jeg er deres fetter eller vaskerimedarbeider. Jeg elsker det også, sa den avdøde skuespilleren i et portrettintervju på Star Treks hjemmesider i 2011.

René Auberjonois etterlater seg kone, en sønn, en datter og tre barnebarn.

Sørger

På Twitter har en rekke personer uttrykt sin sorg over Auberjonois bortgang.

- Det er så leit å høre at den vidunderlige René Auberjonois har gått bort. Jeg hadde den store ære av å spille hans datter i Boston Legal. Mine tanker og bønner går til hans familie, venner og tilhengere. Måtte han hvile i fred, skriver skuespiller Jayne Brook.

Skuespilleren William Shatner sørger:

- Jeg hørte nettopp at min venn og kollega René Auberjonois har gått bort. Å oppsummere livet hans på Twitter er nærmest umulig. Jeg sender min styrke og mine tanker til Judith, Tessa og Remy. René vil for alltid være med meg i tankene mine, og jeg vil huske mitt vidunderlige vennskap til ham.

Forfatteren John Scalzi skriver følgende:

- Vel, helvete. Dette er ikke en god dag. Jeg var alltid en så stor tilhenger. En så allsidig skuespiller, og etter alt å dømme et godt menneske. Hvil i fred.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer