Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skuespiller for folk flest?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KULTURPOLITIKK: Skuespilleren Terje Strømdahl har med forskrekkelse oppdaget FrPs kulturpolitikk og mener han har sett FrPs hale. Strømdahl er uenig med FrP og mener kultureliten har noe å tilby folk flest og at det er viktig at staten bidrar til å sikre den kulturen folk flest har godt av å få med seg, må vi forstå.Ingen kan bestemme hva som er god eller dårlig kultur. Kultur er en personlig opplevelse. Mens akvareller er noens favoritter, er litografier andres favoritt. Noen liker dem begge og Donald attpå. Det samme gjelder innen musikk, scenekunst og andre former for utøvende kunst. Norges 4,6 millioner innbyggere bestemmer selv hva som er god og dårlig kultur.

STRØMDAHL FORSVARER at staten gjennom sin kulturpolitikk skal definere hva slags kultur det skal satses på. På den måten skjevfordeles statens kulturmidler til den kulturen statens kulturelite avgjør at folk bør se. Sammen med Terje Strømdahl finner vi en rekke teaterdirektører som vil ha seg frabedt at de må ta høyde for hva folk flest liker når de setter opp stykker. Enhver kinodirektør må vise filmer som folk vil se. Betyr det at det ikke vises kvalitetsfilmer på norske kinoer? Selvfølgelig ikke.FrPs politikk handler om at staten ikke skal velge på vegne av folket. Folk flest vet godt hva de ønsker av kulturelle opplevelser. Som skuespiller har ikke Terje Strømdahl grunn til å frykte FrPs politikk. Så lenge han da spiller for publikum og ikke bare for seg selv.