Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skuespiller Sverre Solberg er død

Skuespiller Sverre Solberg er død, 54 år gammel, etter lang tids sykdom.

RADIOPRIS: Skuespiller Sverre Solberg ble i 2004 tildelt radioteatrets «Blå Fugl»-pris, for sin tolkning av rollen som Julian i Radioteatrets oppsetning av Henrik Ibsens «Keiser og Galileer».Foto:  Berit Roald / SCANPIX
RADIOPRIS: Skuespiller Sverre Solberg ble i 2004 tildelt radioteatrets «Blå Fugl»-pris, for sin tolkning av rollen som Julian i Radioteatrets oppsetning av Henrik Ibsens «Keiser og Galileer».Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser presseansvarlig Åsne Dahl Torp ved Det Norske Teatret til Dagbladet.

Solberg huskes av mange for rollene i TV 2-seriene «Hotel Cæsar» og «Fox Grønland», og i NRK-seriene «Soria Moria» og «Vestavind».
Fra januar 2009 til desember 2010 spilte han Alexander Löw i «Hotel Cæsar».

Han ble rammet av kreft etter at han sluttet i «Hotel Cæsar» i desember 2010.

- Altfor tidlig  - At Sverre er død er veldig trist. Så altfor tidlig, sier Vidar Sandem, tidligere teatersjef for Det Norske Teatret fra -97 til 2011.

- Dette var en veldig trist beskjed å få, selv om vi visste hvor syk han var. Lenge var Sverre selv optimistisk og trodde at han skulle «stå han av», men så ble det dessverre ikke slik.

Den tidligere teatersjefen beskriver Sverre Solberg:  

- Han var en veldig snill, entusiastisk og flott fyr å ha i ensemblet og dessuten en god skuespiller som gjorde mange sterke jobber gjennom mange år, sier Sandem og trekker spesielt fram den glimrende innsatsen som Hallstein i «Vårnatt» av Tarjei Vesaas, og rollen som Frank i «Molly Sweeney».

Rogaland teater Solberg var utdannet ved Statens Teaterhøgskole i perioden 1981-1984.

Etter teaterutdannelsen fikk han jobb ved Rogaland Teater der han ble i seks år. Sverre Solberg jobbet deretter ved Oslo Nye Teater i to år, inntil han ble  ansatt ved Det Norske Teatret i -92.

Siste stykke Solbergs siste stykke ved Det Norske Teatret ble «Den hemmelige hagen» for fire år siden.

I 2004 ble han tildelt radioteatrets «Blå Fugl»-pris, for sin tolkning av rollen som Julian i Radioteatrets oppsetning av Henrik Ibsens «Keiser og Galileer».

DUUN_STYKKE: Sverre Solberg (til høyre), Ståle Bjørnhaug ( imidten) og Elisabeth Matheson var med i Riksteatrets oppsetning av «Medmenneske». 
Foto Erik Berg / HO / SCANPIX
DUUN_STYKKE: Sverre Solberg (til høyre), Ståle Bjørnhaug ( imidten) og Elisabeth Matheson var med i Riksteatrets oppsetning av «Medmenneske». Foto Erik Berg / HO / SCANPIX Vis mer
Hele Norges coronakart