<strong>KJENT ARTIST:</strong> Josefin Nilsson gjorde suksess i Sverige på nittitallet med bandet Ainbusk. Men på samme tid opplevde hun både fysisk og psykisk mishandling fra sin tidligere kjæreste, en svensk skuespiller, hevdes det i en ny dokumentar om hennes liv. Foto: NTB scanpix
KJENT ARTIST: Josefin Nilsson gjorde suksess i Sverige på nittitallet med bandet Ainbusk. Men på samme tid opplevde hun både fysisk og psykisk mishandling fra sin tidligere kjæreste, en svensk skuespiller, hevdes det i en ny dokumentar om hennes liv. Foto: NTB scanpix Vis mer

Josefin Nilsson-saken:

Skuespillerbråk: - Får ikke flere jobber

Skuespilleren som anklages for flere tilfeller av mishandling i dokumentaren om Josefin Nilsson, får ikke flere oppdrag på Dramaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En svensk mannlig skuespiller som på nittitallet ble dømt for mishandling mot artist Josefin Nilsson, får per nå ikke flere jobber på teatret Dramaten.

Det bekrefter Dramaten-sjef Eirik Stubø overfor Dagens Nyheter.

- Det er ikke planer om ytterligere oppdrag, sier Stubø til avisa.

Mannen har vært en del av teatrets ensemble i lang tid.

På spørsmål om hvor lenge det er før kontrakten til skuespilleren går ut, svarer Stubø at det er «ganske snart», ifølge Aftonbladet.

Omstridt dokumentar

Dokumentaren «Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är» har skapt storm i Sverige. Her hevder Marie Nilsson Lind, søsteren til Josefin Nilsson, at den avdøde artisten opplevde både drapstrusler og mishandling fra sin tidligere kjæreste.

<strong>TEATERSJEF:</strong> Dramaten-sjef Eirik Stubø fotografert på teatret. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix
TEATERSJEF: Dramaten-sjef Eirik Stubø fotografert på teatret. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix Vis mer

Det har gjort at den tjue år gamle saken igjen er blitt aktuell. Den anklagde mannen, som altså tidligere er dømt for forholdet, har opplevd massiv kritikk i sosiale medier i kjølvannet av dokumentaren.

Mandag ble det kjent at Dramaten stoppet et teaterstykke der mannen er med, meldte Dagens Nyheter.

Reagerer sterkt

Skuespilleren reagerer sterkt på framstillingen av seg selv i dokumentaren.

- Dette er fullstendig bak mål, sier han i et intervju med Aftonbladet.

Han sier videre at han har planer om å skaffe seg en advokat, og vurderer å gå til sak.

- Direkte eller indirekte anklages jeg for hennes død. Det er forferdelig. Såpass forstår jeg fra det jeg har lest i avisene, selv om jeg ikke har orket å lese alt.

Han har heller ikke orket å se dokumentaren i sin helhet, men sier han har sett deler av den.

Kritikk mot teatret

Siden dokumentaren ble publisert, har det også kommet kritikk mot teaterledelsen. Blant annet har Dramaten-profilen Julia Dufvenius gått hardt ut på Instagram og beskrevet en taushetskultur i teatret, ifølge Expressen.

Hun skriver i innlegget, rettet mot kulturminister Amanda Lind, at teatersjefen møter vanskelige hendelser med taushet og fravær. Kulturministeren var selv på teatret tirsdag for å ha møte med teaterets ledelse.

- Håper det framgikk hvor sinte og triste mange er, skriver Dufvenius.

Teatret skal ha et krisemøte torsdag om situasjonen.

- Jeg skal prate med personalet om situasjonen på Dramaten og hvor opprørte mange er, både over dokumentaren vi har sett på SVT Play og situasjonen på Dramaten, med mange som er kritiske og opprørte, et stort trykk i sosiale medier og et stort trykk på virksomheten. Vi skal prate om den situasjonen, og hvordan vi sikrer at vår profesjonelle virksomhet fortsetter så bra som mulig, sier teatersjef Stubø til Dagens Nyheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer