Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skuespillere i reklamefilm har fått tariffavtale

Norske film- og tv-produsenters forening og Norsk Skuespillerforbund (NSF) har blitt enige.

NY AVTALE: Skuespillere og produsenter har fått tarittavtale for å spille inn reklamefilm. Bildet er fra da Maria Haukaas Storeng spilte inn sin reklamefilm, og brukes her som et illustrasjonsfoto. Illustrasjonsfoto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
NY AVTALE: Skuespillere og produsenter har fått tarittavtale for å spille inn reklamefilm. Bildet er fra da Maria Haukaas Storeng spilte inn sin reklamefilm, og brukes her som et illustrasjonsfoto. Illustrasjonsfoto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

Skuespillere i reklamefilm har fått tariffavtale

Produsenter og skuespillere som jobber med reklamefilm har nå fått en egen tariffavtale, skriver NTB.

Norske film- og TV-produsenters forening og Norsk Skuespillerforbund (NSF) har blitt enige om avtalen.

- For skuespillerne er det et stort fremskritt at vilkårene gjenspeiler bruken av filmen, sier daglig leder i NSF, Kirsti Camerer.

Avtalen innebærer en grunnlønn per dag i studio, pluss vederlag for visning. Dette vederlaget er avhengig av hvor og hvor lenge reklamen blir vist. Den forrige tariffavtalen ble inngått i 1991 og trengte oppdatering blant annet på grunn av nye medieplattformer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media