Skuespillere kan få sparken ved Det Norske Teatret

Må pusse opp for 260 millioner.

Heidi Gjermundsen Broch og Paul-Ottar Haga spilte i den nye utgaven av Which Witch på Det Norske Teateret. Men stykket ble ikke den publikumssuksessen teatret hadde håpet på. Nå kan det gå mot nedbemanning for teatret. Både Gjermundsen Broch og Haga er for øyeblikket utlånt til Folketeatret, hvor de spiller to av de største rollene i musikalen Mamma Mia!
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Heidi Gjermundsen Broch og Paul-Ottar Haga spilte i den nye utgaven av Which Witch på Det Norske Teateret. Men stykket ble ikke den publikumssuksessen teatret hadde håpet på. Nå kan det gå mot nedbemanning for teatret. Både Gjermundsen Broch og Haga er for øyeblikket utlånt til Folketeatret, hvor de spiller to av de største rollene i musikalen Mamma Mia! Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det Norske Teatret fikk mye oppmerksomhet for sine storsatsninger i 2008, musikalene «Jungelboka» og «Which Witch». Men pengene uteble.

«Which Witch» solgte nesten 10 000 færre billetter enn budsjettert, skriver Dagens Næringsliv i dag (ikke på nett).

Det var med på å føre til et underskudd på 6,2 millioner for teatret i fjor. Underskuddet kommer samtidig som teatret forbereder seg på et betydelig oppussingsprosjekt. Maskinparken rundt sceneområdet må skiftes ut innen 2015, for at ikke teatret skal miste sikkerhetssertifiseringen.

Ifølge Dagens Næringsliv må teatret pusse opp for 260 millioner i løpet av de neste 20 årene. Hittil har de ikke hatt sjangs til å legge til side penger, ifølge administrerende direktør Astrid Rødsand.

- Jeg utelukker ikke oppsigelser. Jeg utelukker ingenting, sier hun til avisa.

Litt over 50 skuespillere jobber ved teatret. 40 av dem er fast ansatte. De har en snittalder på 55 år, noe som har ført til at teatret har måttet leie inn mange yngre skuespillere de siste årene. Blant dem er Ane Dahl Torp og Pia Tjelta, som tidligere i år fikk beskjed om at de ikke får fornyet kontraktene sine når den nye teatersjefen Lars Erik Holter overtar ved nyttår.

- Jeg har lyst til å satse på de andre skuespillerne, sa han til Dagbladet da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer