ALVORLIG: Agnete Haaland, leder av skuespillerforbundet, har innkalt arbeidsgiverforeningene til et møte om resultatet av undersøkelsen. Foto: Tom Martinsen/DAGBLADET.
ALVORLIG: Agnete Haaland, leder av skuespillerforbundet, har innkalt arbeidsgiverforeningene til et møte om resultatet av undersøkelsen. Foto: Tom Martinsen/DAGBLADET.Vis mer

Skuespillere massivt utsatt for sextrakassering

Dobbelt så mye som andre yrkesgrupper.

|||Norske skuespillere opplever seksuell trakassering mer enn dobbelt så ofte som andre yrkesgrupper. Det siste halvåret har hele 45 prosent av skuespillerne opplevd slik trakassering, viser en studie fra Telemarksforsking.

— Tallene er så alvorlige at Norsk Skuespillerforbund (NSF) har innkalt arbeidsgiverforeningene til et møte, sier leder i forbundet, Agnete Haaland.

Den ferske studien er uført i samarbeid med skuespillerforbundet, og tallene er sammenlignet med studier i befolkningen for øvrig.
Mest utsatt er kvinner og yngre menn.

Over 50 prosent av kvinnene og over 50 prosent av skuespillerne under 40 år har opplevd seksuell oppmerksomhet de ikke selv ønsket, i løpet av det siste halve året.

Bare 18 prosent i den øvrige befolkningen har opplevd dette det siste halve året.

(NTB)