Skuespillerene i ny TV-serie ble utplassert i en redaksjon for å spille troverdige journalister

Satser på realisme i TV 2s nye dramaserie.

«STATSMINISTEREN»: Henrik Mestad snakket med Jens Stoltenberg for å få innblikk i hvordan det er å være statsminister. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
«STATSMINISTEREN»: Henrik Mestad snakket med Jens Stoltenberg for å få innblikk i hvordan det er å være statsminister. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Okkupert», TV2s nye storsatsing, har med et budsjett på 80 millioner kroner blitt regnet som én av de dyreste norske dramaseriene noensinne. Og bak rammefortellingen sitter Jo Nesbø.

Realisme er et nøkkelord for serieskaperne, og de romslige budsjettene har gjort arbeidet enklere, forteller regissør Erik Skjoldbjærg.

- Det ga oss muligheten til å ha et ambisiøst produksjonsdesign og lage et eget univers satt i nær framtid, forteller han Dagbladet.

Grundig research Norske TV-serier, som for eksempel Mammon, har den siste tiden fått  kritikk for skjev framstilling av ulike arbeidsmiljøer. Skjoldbjærg sier at han ikke har latt seg påvirke av debatten, men forteller at de har jobbet tett med ulike miljøer for å skape en så realistisk serie som mulig.

- Vi har researchet grundig for å vite hva som er de mest realistiske handlingsmåtene. Det er viktig å vite mest mulig om en yrkesgruppe, det gir autoritet til fortellingen vår, sier Skjoldbjærg.

Serien tar utgangspunkt i et tenkt scenario der Russland okkuperer Norge. En statsminister, en journalist, en livvakt, en PST-sjef og en jurist er blant hovedpersonene i serien, forteller Skjoldbjærg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer