Skuespillerkunst

Solid spill fra veteraner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det handler om «Den umulige kjærligheten». Igjen. Denne gang er det en aldrende, syk mann som forelsker seg i ei ung jente. Gamle griser har også behov for kjærlighet.

Peter O’Toole ble oscarnominert for rollen som den gamle mannen som ikke har problemer med viljen, men sliter med evnen. Og han er uten snev av tvil en så dyktig skuespiller at han makter å skape en både mangefasettert og rørende skikkelse av den aldrende skjørtejegeren. Å avfeie dette som nok en mai-september-romanse, er for lettvint.

Det er ikke bare hungeren etter lammekjøtt det handler om, den gamle mannens lidenskap og kåthet for den unge jenta er et bilde på hans lengsel etter fortida.

Etter den gang han var en ung, struttende fyr med livet foran seg og utallige av knuste pikehjerter bak seg.

Regissør Roger Michell («Notting Hill») overfører Hanif Kureishis manus til lerretet uten dikkedarer og krumspring av noe slag. Det er en ærlig sak å være så streit og rett fram, men litt mer lekenhet og et litt lettere håndlag fra regissør Michell hadde tvilsomt gjort seg.

Selv om temaet er vemodig, er det også masse humor bakt inn, både i typene og situasjonene, humor som aldri blir godt nok utnyttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer