KJENT ANSIKT: Angela Lansbury har gjort seg udødelig gjennom 264 episoder av «Jessica Fletcher». Foto: Casey Curry/Invision/AP
KJENT ANSIKT: Angela Lansbury har gjort seg udødelig gjennom 264 episoder av «Jessica Fletcher». Foto: Casey Curry/Invision/APVis mer

Skuespillerlegende (90) ut mot «Game of Thrones»-ryktene

Krimdronninga Angela Lansbury blir ikke å se i neste sesong, tross hardnakkede rykter.

Den syvende og nest siste sesongen av «Game of Thrones» er under oppseiling, og som vanlig betyr det noen kraftige tak på ryktemølla verden over.

Den tyske tabloidavisa Bild har blitt sitert i utallige andre medier de siste dagene, etter at de mente å vite at en 90 år gammel skuespillerlegende var på vei til fantasiriket Westeros:

TABBER: Se de største Game of Thrones-tabbene her. Video: HBO Nordic Vis mer

Britiske Angela Lansbury, aller mest kjent for å ha spilt krimforfatter og snushane Jessica Fletcher gjennom 264 episoder av serien som i Norge bare kalles «Jessica Fletcher», ble brått koblet til «Game of Thrones».

Den amerikanske krimserien gikk fra 1984 til 1996, og ble også produsert i fire spillefilmversjoner.

Ryktet fikk god spredning, kanskje fordi Lansbury hadde vært et passende navn i «Game of Thrones», som har gjort det til en tradisjon å hyre inn berømte, godt voksne og gjerne britiske skuespillere i mindre roller.

Men den gang ei: Entertainment Weekly har vært i kontakt med skuespillerens representanter, som benekter at det er noe hold i ryktene.

For bare noen dager siden ble det for øvrig bekreftet at Oscar-vinner Jim Broadbent (67) er klar for den kommende sesongen, som er ventet på skjermen sommeren 2017.

Hvis ryktet holdt vann, hadde Lansbury blitt den andre Oscar-vinneren i syvende sesong: I 2013 mottok hun en æres-Oscar, en såkalt Academy Honorary Award.