Skuespillerne trodde de skulle bli drept

Og kaller filmen «moralsk fordervet». Nå er regissøren i Oslo, og han er fortsatt stolt av «Cannibal Holocaust».

KANNIBALSTAMME: Lokalbefolkningen i den colombianske byen Leticia fikk jobber som skuespillere og statister i «Cannibal Holocaust». Til venstre ser vi Robert Kerman som professor Monroe.
KANNIBALSTAMME: Lokalbefolkningen i den colombianske byen Leticia fikk jobber som skuespillere og statister i «Cannibal Holocaust». Til venstre ser vi Robert Kerman som professor Monroe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| INSPIRERT AV AMERIKANSKE horror conventions, arrangerer Oslo-studentene sin egen «Frightfest» på Chateau Neuf i dag og i morgen.

I tillegg til bl.a. prisutdelinger, paneldebatt, kortfilmprogram og quiz, har de invitert to prominente gjester, den svenske skuespilleren Christina Lindberg (59) og den italienske regissøren Ruggero Deodato (71).

— Vi ønsket Deodato fordi vi ville legge litt fokus på euro-horror og da spesielt 70-tallet. Vi ville også ha et navn folk kjente til og selv om ikke navnet hans er på alles lepper så har i hvert fall de fleste med en viss interesse av film hørt om «Cannibal Holocaust». De andre italienske kultregissørene er enten døde, eller for opptatt med å jobbe, uttaler medarrangør Runar Pettersen til Dagbladet FREDAG.

- Deodato er en flott representant for italiensk skrekk- og exploitationfilm. En veldig interessant gjest på så mange måter. Han er jo en pioner innenfor både kannibal-genren og for såkalt point of view-horror, sier Pettersen.

RUGGERO DEODATO BEGYNTE Å jobbe med film på tidlig 60-tall, bl.a. som assistent på Antonio Margheritis «Castle of Blood» med Barbara Steele og Margrethe Robsahm (moren til Thomas).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer