- Skuespillet er førsteklasses

«Mannen som elsket Yngve» nominert til Nordisk Råds filmpris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske juryen har nominert «Mannen som elsket Yngve» til Nordisk Råds filmpris.

«Den er lekende uanstrengt, komisk og dypt alvorlig, og utspiller flere ganger hele følelsesregisteret i løpet av én og samme scene. Filmen har et høyt ambisjonsnivå, både kunstnerisk og tematisk, og skuespillet er førsteklasses fra både de bærende rollene og de mindre birollene», heter det i den norske juryens begrunnelse. 

Den norske juryen har bestått av Le LD Nguyen og Øyvor Dalan Vik. 

«Mannen som elsket Yngve» er regissert av Stian Kristiansen og produsert av Yngve Sæther. Den er basert på Tore Renbergs bok med samme navn. Renberg har også skrevet manuset til filmen.

-Vi går selvfølgelig alltid for gull, vel vitende om at gullet henger veldig høyt i dette selskapet, sier manusforfatter Renberg ifølge Filmfondets nettside.

Produsent Yngve Sæther mener ”Mannen som elsket Yngve” appellerer til utenlandsk publikum, selv om den er rettet inn mot norske forhold.

- I utlandet blir den sett på en ny måte. Ved filmfestivalen i Karlovy Vary så vi at publikum gjorde den til sin, sier Sæther.

Nordisk Råds filmpris er på 350 000 danske kroner, som deles mellom manusforfatter, regissør og produsent. Kriteriet for å bli nominert er at man har skapt en film som viser artistisk originalitet og er forankret i den nordiske kulturkretsen. I fjor fikk danske Peter Schønau Fog prisen for ”Kunsten å gråte i kor”.

DYKTIGE: Rolf Kristian Larsen som Jarle og Ole Christoffer Ertvaag som Yngve. Skuespillerne trekkes fram i juryens begryunnelse, sammen med det høye ambisjonsnivået. Foto: FILMWEB
DYKTIGE: Rolf Kristian Larsen som Jarle og Ole Christoffer Ertvaag som Yngve. Skuespillerne trekkes fram i juryens begryunnelse, sammen med det høye ambisjonsnivået. Foto: FILMWEB Vis mer

«Mannen som elsket Yngve» skal konkurrere mot danske «De unge år - Erik Nietzsche Part 1», finske «De mørke sommerfuglers hjem», islandske «Brudgommen» og svenske «Du levende».

Vinneren blir offentliggjort 15. oktober.

(NTB)

- Skuespillet er førsteklasses

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer