INNFRIR IKKE: Fortsettelsen på superheltserien «7» innfrir ikke, ifølge anmelderen. Boka er skrevet av Kristian Landmark (bildet) og Ole Bernt Tellefsen, og illustrert av Regine Toft Holst, Kenneth Iversen og Karstein Volle. Foto: André Løyning / Cappelen Damm
INNFRIR IKKE: Fortsettelsen på superheltserien «7» innfrir ikke, ifølge anmelderen. Boka er skrevet av Kristian Landmark (bildet) og Ole Bernt Tellefsen, og illustrert av Regine Toft Holst, Kenneth Iversen og Karstein Volle. Foto: André Løyning / Cappelen DammVis mer

Anmeldelse av «7 - monstermanetene. Bok 2»

Skuffende fortsettelse på den norske superheltserien

Magaplask i Middelhavet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det var med stor begeistring jeg leste første bind av superheltserien «7» i fjor. Det er ikke ofte vi får servert slike spennende norske superheltserier for barn og ungdom.

Derfor er det med stor skuffelse jeg nå klapper sammen bind to. Den lovende serien har endt opp med en hastverkpreget og lite engasjerende andreakt.

Annen tegnestil

Mens Kenneth Iversen tegnet bok nummer én, står Regine Toft Holst for hovedjobben i «Monstermanetene», men Iversen har også bidratt. Det er merkelig å bytte ut tegner på den måten, og det får meg til å tro at det har vært hastverk inne i bildet. De mindre detaljerte tegningene underbygger også dette.

Personene ser ikke helt ut som de gjorde i første bok, noe som også ødelegger leserens følelse av fortrolighet med dem. Konturene og skyggeleggingen er mindre forseggjort, og fargene virker ofte blassere. Dermed får ikke boka den gode «superheltserie-følelsen» som passer til en utgivelse som denne.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn