Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skuffende fortsettelse

Riverton-vinner Kurt Aust følger ikke helt opp «De usynlige brødre».

OPPFØLGER: «Hevnens alkymi» er en frittstående oppfølger til «De usynlige brødre», men har ikke samme nerve som den første, mener vår anmelder. Foto: Knut Falch/Scanpix
OPPFØLGER: «Hevnens alkymi» er en frittstående oppfølger til «De usynlige brødre», men har ikke samme nerve som den første, mener vår anmelder. Foto: Knut Falch/Scanpix Vis mer

||| BOK: «Hevnens alkymi» er en frittstående oppfølger til «De usynlige brødre», og fortsetter dermed også historien om Even Vik, den briljante matematikeren og urokråka. Og nok en gang står konspirasjonsteorier sentralt i handlingen.

Men samtidig lever den opp til oppfatningen om at oppfølgerbøker ikke alltid har samme nerve og intensitet som den opprinnelige historien. For «Hevnens alkymi» mangler i stor grad den gjennomgående høyspente dramatikken som preget «De usyn lige brødre», denne blir litt mer oppstykket og ikke fullt så konkret som forgjengeren.

Den åpnet med at Even Viks ekskone, forlagsredaktøren Mai-Britt Fossen, skjøt seg på en fortausrestaurant i Paris. Det er ingen fullt så sjokkerende scener i «Hevnens alkymi», selv om boka glimtvis har ekstremt spennende partier. Og i bakgrunnen lurer også denne gangen et av tidenes største genier, Isaac Newton. En halvferdig bok om ham og hans hemmeligheter spilte en viktig rolle i «De usynlige brødre», og den mystiske organisasjonen er i hælene på Even også denne gangen for å finne de glemte notatene til Newton.

Selv ikke et avgjørende oppgjør, som finner sted under åpningen av den nye Operaen, gir handlingen det løftet den trenger mot slutten. Sannsynligvis er dette en mellombok, hvor en del ting skal falle på plass før den endelige avslutningen kommer i bok tre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling