Skuffende N.E.R.D

N.E.R.D kommer til Quart. Det blir saker, det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Pharell Williams og Chad Hugo må være de mest produktive gutta i bransjen. Som produsentduoen The Neptunes har de hatt en finger med i spillet på bemerkelsesverdig mange av de siste åras største hiphophits. Det er dessuten bare litt over et halvt år siden de ga ut oppsamlingsalbumet «The Neptunes Present Clones».

Men der The Neptunes som regel holder seg til et lydbilde preget av metallisk minimalisme, beveger N.E.R.D-prosjektene seg på et helt annet musikalsk plan. Det er mye mer rocka.

Som på navnedebuten «In Search Of» fra 2001 har også barndomskompisen Shae fått være med på leken. Den gang tok trioen oss med på en gatesmart og sexy svingom gjennom Hverdags-Amerika. Nå virker det mer som om de har dyppet hodet i et surrealistisk syrebad. Det er selvfølgelig hyggelig med harmonisk plystring, men jeg savner de mer grimete kvalitetene til det forrige albumet.

Likevel har selvfølgelig «Fly Or Die» sine gylne øyeblikk. Singelen «She Wants To Move» er funky som fy, og på åpningslåta «Don't Worry About It» drar Pharell sin Prince- fascinasjon til nye høyder. Under alle tegneseriene og Playstation-spillene ligger det dessuten en solid plattform av sosial bevissthet. Både tittellåta og «Jump» handler om å forlate redet og klare seg sjæl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.