Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skuffende Superfredag-besøk.

Ikke engang Mel Gibson greide ikke å dra folk inn i kinoene i det fine sommerværet under Superfredag. I USA holder «Hollow Man» stand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinosesongens kick-off, Superfredag-besøket, ble ikke så høyt som forventet. Tallene fra Filmweb viser at Mel Gibsons «Patrioten» ble sett av 31 024 personer, mens Jackie Chans «Shanghai Noon» kom på andre plass med 21 139 besøkende. Bare 8410 valgte å se John Cusack i «High Fidelity».

På landsbasis spilte «Patrioten» inn 1 576 200 kroner, mens Jackie Chan i «Shanghai Noon» spilte inn 1 106 950 kroner.

En av årsakene til det litt skuffende besøkstallet kan være det fine sommerværet og tusenårs-festen «MAD»-weekend i Oslo.

Keanu spiller fotball

Premierehelgen i USA gikk uten de store dramatiske høydepunktene. Fredag hadde Keanu Reeves nye film, «The Replacements», premiere. Filmen er en komedie hvor fotballproffene streiker og Keanu blir leid inn som fotball-reserve. Filmen spilte inn 11.1 millioner dollar og havnet dermed på fjerde plass.

Den omstridte filmromansen mellom Richard Gere og Winona Ryder i «Autumn in New York» landet på en overraskende tredjeplass med 11.5 millioner i kassa. Den kvinnelige delen av kinopublikummet strømmet til kinosalen for en solid dose romantisk drama, skriver Variety.

Det betyr at Kevin Bacons usynlige mann, «Hollow Man» og Clint Eastwoods epos om cowboyer i verdensrommet, «Space Cowboys» holder stand på henholdsvis første og andre plass også denne uken. «Hollow Man» har norgespremiere i september, og «Space Cowboys» er på norske kinoer i slutten av september.

STREIKEBRYTER: Keanu som quarterback i «The Replacements»