Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Skuffet, overrasket og litt bitre

De ansatte i nyhetsmagasient Memo fikk i kveld vite at bladet legges ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kveld fikk de ansatte i nyhetsmagasinet Memo vite at styret i AS Avishuset Dagbladet har besluttet å stanse utgivelsen av bladet med øyeblikkelig virkning.

- Vi beklager naturligvis nedleggelsen. Memo var et produkt som vi hadde tro på, men dessverre har ikke bladet greid å tiltrekke seg mange nok lesere, sier Mads Nygård administrerende direktør i Magasinforlaget som står som utgiver av Memo.

Bladet ble lansert 16. mars i år, og nedleggelsen skjer på samme dag som utgave nummer 24 av magasinet ble lagt ut for salg.

Møttes i kveld

Hver og en av de 14 ansatte ble i kveld ringt opp og informert om styrets beslutning. Klubbleder i bladet, Reidar Mide Solberg legger ikke skjul på at det er et nokså skuffet gjeng som har møttes etter at de mottok nyheten.

- Vi er skuffet, overrasket og litt bitre fordi vi ikke fikk den siste sjansen vi følte vi hadde blitt forespeilet til å vise at vi kunne klare det, sier Solberg.

Klubblederen vedgår at de alle var klar over at Memo gikk dårlig, men sier de ansatte nå endelig hadde begynt å få troen på et økt opplag.

- Det er åpenbart at en av årsakene til de lave salgstallene er at vi ikke har laget et godt nok nyhetsmagasin. I tillegg har distribusjonen vært altfor dårlig. Men den siste tiden så det endelig ut til at vi fikk fart på abonnementsvervingen og de ansatte hadde tro på at vi skulle få dette til å fungere, sier Solberg.

VILLE IKKE GI OPP :Sigurd S. Rønningen, Tomm W. Christiansen, Guro Aardal Hagen og klubbleder Reidar Mide Solberg møttes i kveld like etter at de fikk vite at Memo legges ned med øyeblikkelig virkning. Foto: Kurt Pedersen
VILLE IKKE GI OPP :Sigurd S. Rønningen, Tomm W. Christiansen, Guro Aardal Hagen og klubbleder Reidar Mide Solberg møttes i kveld like etter at de fikk vite at Memo legges ned med øyeblikkelig virkning. Foto: Kurt Pedersen Vis mer

Hans kollega, journalist Nikolaos Farmakis, sier han spent venter på styrets konkrete begrunnelse for nedleggelsen. Visst har de hatt dårlige opplagstall, men:

- Det som er avgjørende er hvorvidt beslutningen var redaksjonell eller kommersiell. Hvilken mediebedrift i Norge har vist positivt resultat etter bare seks måneder, spør han.

Var topp motiverte

Klubbleder Solberg er imidlertid ikke bekymret for de ansattes videre jobbutsikter.

- Mange av oss har fått jobbtilbud fra andre mediebedrifter underveis, så det er vi ikke redde for. Saken er den at vi var motivert for å få dette til å fungere. Det er Memo vi vil lage.

Styret skal ha sagt nei til en ekstra investering på 10 millioner kroner. Magasinet har lagt opp til et opplag på cirka 8.500 eksemplarer i løpet av 2007, og lønnsomhet allerede i 2008. Det nåværende opplaget var på rundt 5.000.

- Jeg har absolutt tro på at vi kan klare 10.000. Da ville vi vært et magasin som tjente penger, sier Solberg.

Hverken han eller de andre har helt gitt opp håpet på å finne nye investorer.

image: - Skuffet, overrasket og litt bitre

- Vi håper at det finnes andre investorer som deler vår tro på produktet og kan bidra med den kapitalen som må til for å drive nyhetsmagasinet videre, sier han.