- Skulle bare delta i nakenløpet

Så ballet det på seg med nakenhet. Se 360-bildet fra Roskildes Camp Nude.

Slik navigerer du i det store 360-bildet: Bruk kontrollknappene nederst i bildet, eller klikk og dra med musepekeren. Du kan panorere i alle retninger, og zoome med shift- og ctrl-tastene.

ROSKILDE (Dagbladet.no): -Vi er litt solbrente etter flere dager med nakenhet, derfor er det en del som har på seg klærne, unnskylder Tim Broughton (25) seg.

Han er kun iført en åpen badekåpe.

På Roskilde er det alltid noen som tar det LITT lenger enn alle andre. Nå er festivalen riktignok kjent for både nakenløp og utagerende festing. I år er det 65 000 betalende gjester, blant dem 9000 nordmenn, som kjemper om oppmerksomheten.

Det er likevel lite som kan slå Camp Nude, campen for dem som liker, i Tims egne ord, «at ballene vaier i vinden».

Camp Nude ble opprettet i 2006, og har sakte, men sikkert tiltrukket seg flere medlemmer. I år er det rundt tretti mennesker som holder til i campen, men akkurat nå er bare syv-åtte av dem samlet under fellesteltet.

- Vi er fra hele Danmark. Flere av oss har møttes på nettsamfunn, andre kjenner hverandre fra før av. I går var vi nakne hele dagen nede ved vannet, det var fantastisk, mener Tim.

For ham er det campinglivet, ikke musikken, som får ham til å ta turen til Roskilde - selv om han gleder seg til Radiohead-konserten i kveld.

- Skulle bare delta i nakenløpet

Camp Nude er kanskje nakne, men de ønsker ikke å være påtrengende. De fleste går med badekåper når de skal ut blant folk på festivalområdet - selv om det som sagt ble veldig mye nakenhet i går. Med påfølgende solbrenthet. 

Målet er å rekruttere flere medlemmer. 

- Vi vil at så mange som mulige skal være nakne, sier Tim, og mener at vi må snakke med campens gründer og maskot, HC.

HC har skrevet CAMP NUDE i store bokstaver over rumpeballene, og har pyntet penis med tusjprikker. Han forteller at det begynte med Roskildefestivalens årlige nakenløp.

- Jeg og noen kompiser skulle delta på nakenløpet, og så ballet det på seg, sier HC, som deltok i løpet for første gang for to år siden.

I år er det en fire-fem fra campen som har planer om å delta i løpet. HC har opprettet en egen Facebook-gruppe for Camp Nude, som også fungerer som rekrutteringsplass. Men han er ikke nakenfascist. Slett ikke.

- Se deg rundt, hva synes du om campen?

- Den er fin?

- Den er RYDDIG. Vi er kanskje nakne, men vi er i hvert fall renslige.

Guttene og jentene i Camp Nude sverger til nakenhet på Roskilde.