Skulle bare rydde litt i skapet - fant kunstskatt fra 1600-tallet

En opprydding kan visst lønne seg.

MANGE MILLIONER: Det tok galleristen lang tid og mye detektivarbeid å finne ut hvem som sto bak dette klassiske maleriet, nemlig den nederlandske malermesteren Otto van Veen. Det er verd et sted mellom 30 og 90 millioner kroner, anslår gallerist Robert Warren. Foto: Hoyt Sherman Place
MANGE MILLIONER: Det tok galleristen lang tid og mye detektivarbeid å finne ut hvem som sto bak dette klassiske maleriet, nemlig den nederlandske malermesteren Otto van Veen. Det er verd et sted mellom 30 og 90 millioner kroner, anslår gallerist Robert Warren. Foto: Hoyt Sherman Place Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gallerist Robert Warren ved Hoyt Sherman Place-galleriet i byen Des Moines, Iowa, i USA skulle bare rydde og lette etter noen krigsflagg, da han kom over et gammelt og medtatt oljemaleri.

En utrolig historie

– Jeg trodde ikke det var noe verdt, men jeg skjønte ikke hvorfor det var plassert der, sier Robert Warren til CNN.

Funnet ble gjort en februardag for to år siden.

Men først nå forteller galleristen historien til mediene, en utrolig historie som også er forklart på Hoyt Sherman Place' hjemmeside.

Møysommelig detektivarbeid

Maleriet er 1,1 x 1,5 meter og er malt på tre. Det viser nakne, mytologiske figurer, og hadde store vannskader og sprekker.

Men det var nok til at galleristen startet sitt detektivarbeid.

Etter lang og grundig undersøkelse kunne han til slutt slå fast at maleriet er et verk fra slutten av 1500-tallet eller begynnelsen av 1600-tallet, av den nederlandske malermesteren Otto van Veen (1556-1629).

«Apollo og Venus»

Det tok tid før Warren kunne konkludere med hvem kunstneren virkelig var. Etiketten bak på bildet henviste til renessansemaleren Federico Barocci.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer