Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skulle Eminem ha hovedrollen i «GTA»-filmen?

- Nei, sier Rockstar.

(Dagbladet.no): Muligens kunne en «Grand Theft Auto»-film blitt brutalt bra, eller den kunne blitt kriminelt dårlig - men det får vi kanskje aldri vite (vel, om du ser bort fra denne).

I forkant av utgivelsen av «Grand Theft Auto IV» har Variety avslørt det de påstår er en aldri så liten bransjehemmelighet.

I mange år har det vært flere som har ønsket å lage en film basert på spillene, men de har alltid blitt møtt med et resolutt «nei» fra spillutviklerne.

Inntil i fjor vår.

Ifølge Variety fikk brått et av de seks store filmstudioene napp hos «GTA»-utviklerne Rockstar og morselskapet Take 2.

Selveste Eminem var visstnok også aktuell til hovedrollen.

Take 2 hadde nylig vært rammet av en lederskandale, og den nye sjefen Strauss Zelnick hadde erfaring fra den tradisjonelle mediebransjen som sjef for BMG og 20th Century Fox. Kanskje han hadde en finger med i spillet når filmplanene brått skulle være på god vei?

Som alle fiskere vet, er det imidlertid ikke alltid slik at et napp fører til at du fisken ombord, og det skjedde (dessverre?) i tilfellet «Grand Theft Auto»-filmen. Det kan ha blitt brudd over vilkårene i filmavtalen - resultatet er uansett at det ikke er noe «GTA»-film i planlegging nå.

«GTA»-AKTUELL? Eminem skal visstnok ha vært aktuell i en «GTA»-film - som Rockstar nekter for at det har eksisert planer for. Foto: FILMWEB
«GTA»-AKTUELL? Eminem skal visstnok ha vært aktuell i en «GTA»-film - som Rockstar nekter for at det har eksisert planer for. Foto: FILMWEB Vis mer

Som et tilsvar på Variety-saken om «GTA»-filmen var Rockstar kjapt på plass med et tilsvar, der de nekter for at det har vært snakk om noe film.

- Rockstar var aldri involvert i dette prosjektet på noe som helst måte, og det er heller ikke noe vi er interesserte i. Det var oss bekjent aldri noe «GTA»-film under arbeid. Noen filmprodusenter prøvde å sette noe sammen for å få oss med på å lage en film, noe studioer og produksjonsselskaper ofte har gjort gjennom årene. Dette forslaget var ikke noe mer interessant enn de tallrike andre vi mottar, og vi ga aldri uttrykk for å ville fortsette med prosjektet, sier Rockstar-sjef Dan Houser i uttalelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media