DØDE: Countryartisten Liv Marit Wedvik ble funnet død i vannet i Risør i går. Politiet mener hun falt i vannet fra land. Foto: Stella Pictures
DØDE: Countryartisten Liv Marit Wedvik ble funnet død i vannet i Risør i går. Politiet mener hun falt i vannet fra land. Foto: Stella PicturesVis mer

- Skulle gå i båten for å sove da hun falt i vannet

Countryartisten Liv Marit Wedvik og mannen var på besøk hos et vennepar på en hytte. Da hun skulle gå i båten for å sove, inntraff den fatale ulykken.

(Dagbladet): Den norske countryartisten og TV-personligheten Liv Marit Wedvik ble funnet død ved et bryggeanlegg i Risør i går.

Politiet etterforsker saken, men mener at det var et uhell at 45-åringen falt i vannet da hun skulle gå og legge seg nattt til lørdag.

Alt tyder fortsatt på at dødsfallet til artisten Liv Marit Wedvik var en rein ulykkeshendelse, sier politiet i Agder søndag formiddag.

- Wedvik og mannen var på besøk hos et vennepar på hytte ved Moen camping i Risør. Mannen hadde først gått ned fra hytta for å legge seg i båten de var i. Wedvik gikk fra hytta til båten litt seinere, og ingen vet hva som har skjedd før hun ble funnet død i vannet ved 09-tiden lørdag morgen av en tilfeldig forbipasserende, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til Dagbladet.

 ULYKKESSTED:  Politi og helsepersonell på Moen Camping i Risør etter at artisten Liv Marit Wedvik ble funnet død i vannet lørdag morgen. Hun var på vei fra en hytte for å sove i båten, som lå fortøyd ved campingplassens bryggeanlegg. Hun og mannen hadde kommet dit. fredag kveld. Foto: Thorvald Knudsen, NTB Scanpix.
ULYKKESSTED: Politi og helsepersonell på Moen Camping i Risør etter at artisten Liv Marit Wedvik ble funnet død i vannet lørdag morgen. Hun var på vei fra en hytte for å sove i båten, som lå fortøyd ved campingplassens bryggeanlegg. Hun og mannen hadde kommet dit. fredag kveld. Foto: Thorvald Knudsen, NTB Scanpix. Vis mer

Obduksjon
Ifølge operasjonslederen har krimteknikerne i politidistrikt nevnt at det er aktuelt med obduksjon av den døde selv om det ikke foreligger noen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

- Obduksjon er ren rutine ved ulykkeshendelser også der det ikke er mistanke om noe kriminelt, men der selve hendelsen ikke er klarlagt. Krav om obduksjon kan komme fra politiet, helsevesenet eller pårørende, sier Ugland.

Kriseteamet i Risør kommune har vært i kontakt med Wedviks familie og hennes nærmeste, som sterkt har bedt om å bli skjermet i forbindelse med ulykken.
 
- Tragisk ulykke Operasjonsleder i Agder politidistrikt Ingrid Mæhre, sa til Dagbladet i går at politiet fortsatt er tidlig i etterforskningen, men at de foreløpig ikke har noen mistanke om at noe kriminelt har inntruffet.

- Vi kommer til å etterforske denne saken på vanlig vis, sier Ingrid Mæhre til Dagbladet.

Tidligere i går sa operasjonsleder Martin Ugland at politiet ikke har grunn til å tro at dette er annet enn en tragisk ulykke. Kvinnen har falt i vannet fra land.

Kondolansene har strømmet til på Liv Marit Wedvik åpne Facbook-profil det siste døgnet og kjendisvennene mottok dødsbudskapet med dyp sorg i går.

Lang karriere  Det var ifølge politiet en tilfeldig forbipasserende som fant kvinnen livløs i vannet. Wedvik har vært i området for å besøke venner ved campingen, skriver Agderposten.

Liv Marit Wedvik har i en årrekke vært en av Norges mest kjente og kjære countryartister. Ved siden av artistkarrieren har hun jobbet som tannlegeassistent i Skien.
Hun albumdebuterte i 2003, og rakk å gi ut syv album fram til 2010.

Hun har blant annet vært programleder for reality-serien Ville Vesten på TV3, og i 2007 deltok hun også i TV 2-programmet «Skal vi danse», hvor hun endte på en femteplass.

Artistkollega Hanne Sørvaag mottok budskapet med sorg i går:

- Sender varme tanker til familien. For en forskjell en dag kan gjøre, så skjørt er livet, skriver artist og låtskriver Hanne Sørvaag i en tekstmelding til Dagbladet.

Wedvik har tidligere vært sammen med finansmannen Bjørn Rune Gjelsten og Hellbillies-vokalisten Aslag Haugen. Wedvik og Haugen gikk fra hverandre i 2006. For syv år siden giftet Skiens-kvinnen seg med telemarkingen Kjetil Bergan. Hun etterlater seg to barn fra et tidligere forhold.