- Skulle gjerne klint med Janne

For første gang lar Kristopher Schau seg intervjue om kamerafellen som Harald Eia lokket ham inn i, om forholdet til «luremus» Janne Formoe, om hevnen - og om framtida.

Dagbladet møtte i går kveld det mye omtalte medlemmet av «Team Antonsen». Iført hvit skjorte og slips - virket Schau mest opptatt av hvor rystet han var over TV-debatten med Lars Andreas Larssen (se egen sak).

Men etter hvert snakket han også om norsk TV-histories mest omtalte lurestunt.

- Alt var ekte

Og til skeptikerne:

- Alt som skjedde mellom Janne Formoe og meg den kvelden, er ekte sett fra mitt ståsted. Jeg ante ingenting, ble lurt, og fikk mine flaueste og mest private øyeblikk filmet av skjulte kameraer. Og vist fram på TV, sier Schau.

- Hvordan reagerte du da sannheten ble avslørt?

- Jeg ble virkelig helt lammet. Det tok en stund før jeg kom til hektene. Hele kvelden var fullstendig absurd. Etterpå dro vi ut på byen hele gjengen. Harald, Bård, Janne og jeg. Det var egentlig deilig å kunne gå ut og roe ned etterpå. Og det falt overraskende naturlig å snakke med Janne. At kvelden ble avsluttet med at vi alle fire måtte hjelpe en senil mann med å finne veien hjem, gjorde ikke opplevelsen mindre absurd.

Ikke kjærester

- Like hardnakket som «fake»-ryktene går, går ryktene om at du er kjæreste med Formoe?

- Nei.

- Dagbladet har mottatt flere tips fra folk som skal ha sett dere være intime?

Kristopher Schau tenker seg grundig om.

- Jeg skulle gjerne ha klint med Janne, jeg. Men det har jeg ikke.

- Det har du?

- He he. Sant nok. Og hun er overraskende god.

- Så hvis ryktene går?

- Så må det være fordi noen så oss seinere den kvelden jeg ble lurt. Vi gikk på Kaos på Grünerløkka. Ellers har jeg bare truffet Janne i NRK-kantina. Vi har sittet sammen noen ganger, ledd og fnist over den episoden.

Siden har Kristopher Schaus tanker - «hans veldig mørke kanal», som Bård Tufte Johansen omtaler sin kollegas mer lyssky hjernevirksomheter - vært oppslukt av hevn.

Tok hevn

Sist helg slo han til. Først ved å stå på offentlige steder og dele ut lapper med Harald og Bårds hemmelige telefonnumre, og oppfordret folk til å ringe og snakke tulledansk.

Deretter ved å invitere hundrevis av 18- 20-åringer på fest til Harald Eias privatadresse lørdag kveld. Det endte med at Eia, hans kone og to små barn måtte rømme huset og leie inn Securitas-vektere for å jage festdeltakere unna.

- Jeg er veldig fornøyd med hevnen. Først tok jeg både Harald og Bård, samtidig som jeg sørget for å sette telefonene deres ut av spill. Da neste trekk kom, mot Harald på lørdag, var han uten telefon og således mer sårbar.

Rammet Eia

- Hvorfor ble bare Harald rammet i trinn to?

- Jeg eskalerte hevnen i forhold til graden av engasjement da de lurte meg. Harald sto bak både idé og gjennomføring. Bård var bare med på gjennomføringen. Atle Antonsen hadde vett nok til å holde seg unna alt.

- Harald Eias kone skal ha bedt spesielt om at hevnen ikke måtte ramme privat. Hvorfor tok du en privat hevn?

- Det var vel rimelig privat det Harald vartet opp med mot meg også, var det ikke? knegger Schau.

- Og nå da?

- Nå er balansen gjenopprettet. Jeg måtte bare sette et eksempel først. Harald er sporty, og det er bare kos og klem på settet. Vi jobbet sammen både i går og i dag.

- Harald feiret bursdag i dag?

- Ja, det var kake og kaffe på kontoret. Jeg hadde til og med kjøpt gave.

- Hva da?

- For å være helt ærlig, så glemte jeg presangen hjemme. Jeg forsov meg og fikk det travelt. I tilfelle jeg glemmer den igjen, vil jeg ikke at Harald skal lese i Dagbladet hva han får. Men det er en fin ting. Jeg er flink med gaver.

- 878000 seere på sein kveldstid. Overrasket over suksessen, du som kommer fra det smalere segment?

- Litt kanskje. De tingene vi gjør, står ikke tilbake for eksperimentene og forskningen jeg har begått tidligere. Den typen humor er bare blitt mer akseptert, tror Schau, som mener Bård og Haralds TV-humor er blitt mer fysisk etter at han og Antonsen kom med.

- Vi er jo to fysiske typer av kroppsbygning, sier den nøyaktig 200 cm høye entertaineren.

Og stresser videre til neste post på sitt private program:

Øving med bandet Datsun, der han sjøl er frontfigur.

Som han også er i kanskje enda mer kjente Cumshots.

- Umiddelbart etter at vi er ferdig med «Team Antonsen», reiser jeg på turné med Cumshots. Vi har flere spillejobber i Tyskland og Nederland. Deretter blir det ei uke med turné i Trondheim.

Morsom erfaring

Også Janne Formoe besvarte spørsmål i går, etter å ha vært taus om episoden siden Dagbladet gjorde lurestuntet kjent.

- Jeg har fått en million henvendelser om dette, og har meldt meg litt ut. Men jeg kan bekrefte 100 prosent sikkert at dette ikke var noen bløff.

- Hva romanseryktene?

- Vet du hva, det går så mange rykter, og jeg orker ikke å kommentere noen av dem.

Harald Eia, som fylte 38 år i går, hadde ikke lyst til å kommentere saken, men sa til slutt:

- Dere bare ødelegger sketsjene våre, dere.

- Du er ikke sur på Kristopher?

- Nei, nei, nei, nei. Men nå må jeg gå i butikken. Ha det! sa Eia og forsvant ut i Marienlyst-mørket.

GJENOPPRETTET BALANSEN: Kristopher Schau møtte Dagbladet mellom TV-debatten med en hissig og indignert Lars Andreas Larssen og øving med bandet Datsun i går kveld.