- Skulle gjerne tatt en revolverduell med Michael Madsen

Monsen i mengden på Bokmessa. Video!

(Dagbladet.no): - Det er utrolig at det er så mange her på en fredag formiddag. Har de ikke jobb? Har de ikke noe liv? Komme ut til Lillestrøm bare for å se på bøker, sier Jo Nesbø til Dagbladet.no når vi møter ham på Bokmessa.

Han var selv bare innom en snartur, før han måtte haste videre. Men det var nok av andre, både lesere og forfattere, som tok seg til til å gå i skytteltrafikk mellom de 175 standene, opplesningene og foredragene.

12 år siden sist

Da Bokmessa åpnet i dag, var det 12 år siden Norge sist har hatt et lignende treffpunkt for bransjen og bokelskere. 

Riktignok har det vært to andre store bokarrangementer i høst, bare i Oslo. Men Bokmessa på Lillestrøm er størst. Og at den er tilbake, vet forfatterne å sette pris på.

- Det er helt fantastisk og veldig gøy at vi endelig får det til, etter alle disse årene. Jeg tror dette er viktig for hele kulturnorge, faktisk, sier Unni Lindell til Dagbladet.no.

- Han er mann!

Til og med Lars Monsen hadde tatt seg fri fra villmarka for å sosialisere med andre forfattere. Monsen gir ut turbøkene sine på sitt eget Larsforlaget, og er på Bokmessa for å signere bøker og «lære av kanonene».

- Skulle gjerne tatt en revolverduell med Michael Madsen

Dagbladet.no støter tilfeldigvis på ham mens han lytter til et intervju med Jan Guillou på standen til Piratforlaget.

- Dette er kjempespennende, det er første gang jeg opplever dette, og jeg tror det blir et voldsomt trøkk, sier Monsen, og røpet hvilken forfatterkollega han hadde mest lyst til å støte på.

- Jeg så jo at den gamle actionhelten Michael Madsen skulle komme. Det hadde vært hyggelig å ta en revolverduell med ham, sier Monsen om Hollywood-veteranen, kjent som skuespiller i filmer som «Kill Bill» og «Sin City».

Madsen er poet på si, og er på Bokmessa blant annet for å la seg intervjue av - for anledningen- oversetter Anne B. Ragde.

- Hva med Jan Guillou, her, da?

- Jo, han har jeg også veldig sansen for. Han er jo mann! sier Monsen, med trykk på siste stavelse.

Se intervju med Jan Guillou og flere andre i videoen øverst i saken.