- Skulle ikke spilt Bridget Jones

Gjett hvem som egentlig fikk rollen.

(Dagbladet.no): Alle single kvinners åndelige mor, Bridget Jones, fikk et ansikt gjennom Renee Zellwegers tolkning av rollen da filmen om den ulykkelige Jones vant filmelskernes hjerter i 2001.

Men akkurat ansiktet kunne vært veldig annerledes. For ifølge den australske skuespillerinnen Toni Collette, var det hun som i utgangspunktet fikk tilbudet om å spille Bridget.

- Jeg spilte i stykket «Wild party» da jeg ble tilbudt rollen. Men jeg visste ikke hvor lenge stykket skulle gå på Broadway, så jeg kunne ikke ta den, sier Collette ifølge Ananova.

Hun hadde kanskje ikke avslått om hun hadde skjønt hvor stor suksess filmen skulle få. Og suksessen til Zellweger fikk direkte konsekvenser for Collette også.

For mens Zellweger spilte inn Bridget Jones\' Dagbok, fikk hun tilbud om rollen som Røxy i musicalen Chicago. Men før stykket ble satt opp valgte produsentene Zellweger i stedet. Hun var jo et mye større trekkplaster enn Collette.

Til tross for karrierens kanskje største bommert, har ikke Collette gjort det så verst likevel. Hun fikk et slags gjennombrudd med filmen «Muriel\'s Wedding» i 1994, og har også spilt i «Den sjette sansen» med Bruce Willis, og «About a Boy» med Hugh Grant.

Akkurat nå er hun i rampelyset som en av hovedrolleinnehaverne i filmen «In Her Shoes», hvor Cameron Diaz også har en rolle.

DET SOM KUNNE HA VÆRT... Toni Collette fikk egentlig tilbud om å spille Bridget Jones.