Skulle ønske Nesbø var litt snillere mot Harry Hole

Møt politimannen og juristen som hjelper Jo Nesbø med detaljene.

FØELSER FOR HARRY: I 11 år har Curt A. Lier, president i juristforbundet  (t.v)  og politietterforsker Audun Beckstrøm hjulpet Jo Nesbø med å få alle detaljene rundt Harry Holes gjøren og laden korrekt. De to har utviklet følelser for den alkoholiserte romanfiguren, og håper det ender godt for Hole til slutt. Foto: BJØRN LANGSEM
FØELSER FOR HARRY: I 11 år har Curt A. Lier, president i juristforbundet (t.v) og politietterforsker Audun Beckstrøm hjulpet Jo Nesbø med å få alle detaljene rundt Harry Holes gjøren og laden korrekt. De to har utviklet følelser for den alkoholiserte romanfiguren, og håper det ender godt for Hole til slutt. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

(Dagbladet) - Det kunne vært hvem som helst, og så er det tilfeldigvis en av verdens mest suksessrike krimforfattere vi hjelper.

Det er mandagsmorgen i Harry Holes nabolag på St. Hanshaugen i Oslo. Klokka har passert 10. Asfalten er fremdeles våt etter dagens første byge. Ved et brunt bord på Waldemars møtes to tidligere kolleger.

Curt A. Lier, tidligere seksjonssjef ved Oslo politidistrikt, nå president i Norges Juristforbund, og Audun Beckstrøm, tidligere etterforsker ved ransavsnittet, nå i permisjon fra Voldsavsnittet, drikker kaffe og småprater.

Eksperthjelp

I over 11 år har de vært to av Jo Nesbøs eksperthjelpere. Det er dem han ringer for å få detaljene til å stemme. For å sjekke hvilket kaliber man trenger for å skyte gjennom en tredør, for å spørre hvordan politisambandet fungerer, for å grave i hvordan det er å etterforske de groveste forbrytelsene. Brutal vold, voldtekter, drap.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.