Skulle spille seg selv

Helt til det siste jobbet Marlon Brando med manuset til «Brando and Brando» som han skulle spille inn i sommer.

Forrige uke gjorde han egenhendig de siste manusendringene i filmen der han skulle spille seg selv. Innspillingsstart var allerede denne måneden.

- Han var ikke frisk, men ved godt mot, sier assisterende produsent Phil Symes som besøkte Brando forrige torsdag - akkurat en uke før gårsdagens dødsfall.

- Brando var fortsatt veldig ivrig på at vi skulle lage denne filmen, sier Symes til nyhetsbyrået AP.

Arbeidet med filmen som har et budsjett på 40 millioner kroner, fortsetter tross Brandos bortgang. «Brando and Brando» handler om en ung tunisier som reiser til USA for å jakte på den amerikanske drømmen - personifisert ved Marlon Brando. Dette går til helvete, og undergangen skal vise det skeive forholdet mellom det mektige Vesten og resten av verden. Filmens underliggende tema er kampen mellom de svake og de sterke - noe som har gått igjen i Brandons filmer. Han var en sterk forkjemper for underdog-ene.

- Jeg er så trist og nesten helt slått ut, sier regissør Ridha Behi til AP.

- Men jeg skal lage denne filmen som en hyllest til ham. Vi skal fullføre jobben.

Innspillinga var planlagt til juli og august i Tunisia og Los Angeles. Brando skulle spille sin rolle i løpet av en 10-dagers-periode i LA.

- Vi vil ikke erstatte Brando. Bare Brando er Brando, fastslår en tydelig rystet Behi.

<B>MINNES LEGENDEN: Jimmy Hernandez legger blomsteroppsatsen på stjerna som Marlon Brando fikk på Hollywoods Walk of Fame.
<B>AKTIV TIL DET SISTE: Marlon Brando skulle starte innspillinga av sin nye film denne måneden. Dette bildet ble tatt av den overvektige skuespilleren i 1996.