MGP 2021:

- Skulle trodd jeg hadde drept noen

Ett år etter skandale-finalen i Melodi Grand Prix er Ulrikke fortsatt fast bestemt på at hun skal vinne Eurovision en dag. Men hun har fått seg en lærepenge om journalister.

LUKKER KAPITTELET: På lørdag står Ulrikke Brandstorp igjen på MGP-scenen ett år etter skandale-finalen. Nå håper hun å legge den tiden bak seg. Foto: Christoffer Gunnestad.
LUKKER KAPITTELET: På lørdag står Ulrikke Brandstorp igjen på MGP-scenen ett år etter skandale-finalen. Nå håper hun å legge den tiden bak seg. Foto: Christoffer Gunnestad. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På lørdag skal Ulrikke Brandstorp (25) gi stafettpinnen videre til årets vinner av Melodi Grand Prix. Hennes egen reise som 2020s MGP-vinner har omtrent blitt selve symbolet på pandemien; skuffelse, usikkerhet, avlysninger og enda litt mer skuffelse.

Men Brandstorp er ikke den som klager. Snarere tvert imot.

- Jeg vet at jeg er den verste for alle journalister. Det er mamma som har gjort meg så irriterende positiv. Jeg har det faktisk veldig fint. Det er jo litt skambelagt å si, men 2020 var faktisk et veldig fint år for meg, sier Brandstorp til Dagbladet.

I år er hun seer til konkurransen hun i fjor vant. NRKs stemmekaos og pandemiens Eurovision-avlysning førte til at seiersrusen raskt dabbet av. Men der andre ville blitt bitre, blir Brandstorp bare sulten på mer.

- Jeg fikk så mye ut av å vinne Grand Prix, og jeg er enda mer sulten på å komme tilbake og vinne Eurovision. Men det var veldig riktig for meg å ikke være med i år. Det ville ikke vært gitt at jeg vant igjen, og det ville vært ganske tungt om jeg hadde prøvd, men tapt, sier hun.

- Ikke like hyggelig

Brandstorp fikk tilbud om å delta i årets konkurranse etter at NRK bestemte seg for at de ville avholde Melodi Grand Prix som «vanlig». Andre land valgte å sende fjorårets vinner på nytt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer