MGP 2021:

- Skulle trodd jeg hadde drept noen

Ett år etter skandale-finalen i Melodi Grand Prix er Ulrikke fortsatt fast bestemt på at hun skal vinne Eurovision en dag. Men hun har fått seg en lærepenge om journalister.

LUKKER KAPITTELET: På lørdag står Ulrikke Brandstorp igjen på MGP-scenen ett år etter skandale-finalen. Nå håper hun å legge den tiden bak seg. Foto: Christoffer Gunnestad.
LUKKER KAPITTELET: På lørdag står Ulrikke Brandstorp igjen på MGP-scenen ett år etter skandale-finalen. Nå håper hun å legge den tiden bak seg. Foto: Christoffer Gunnestad. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På lørdag skal Ulrikke Brandstorp (25) gi stafettpinnen videre til årets vinner av Melodi Grand Prix. Hennes egen reise som 2020s MGP-vinner har omtrent blitt selve symbolet på pandemien; skuffelse, usikkerhet, avlysninger og enda litt mer skuffelse.

Men Brandstorp er ikke den som klager. Snarere tvert imot.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Jeg vet at jeg er den verste for alle journalister. Det er mamma som har gjort meg så irriterende positiv. Jeg har det faktisk veldig fint. Det er jo litt skambelagt å si, men 2020 var faktisk et veldig fint år for meg, sier Brandstorp til Dagbladet.

I år er hun seer til konkurransen hun i fjor vant. NRKs stemmekaos og pandemiens Eurovision-avlysning førte til at seiersrusen raskt dabbet av. Men der andre ville blitt bitre, blir Brandstorp bare sulten på mer.

- Jeg fikk så mye ut av å vinne Grand Prix, og jeg er enda mer sulten på å komme tilbake og vinne Eurovision. Men det var veldig riktig for meg å ikke være med i år. Det ville ikke vært gitt at jeg vant igjen, og det ville vært ganske tungt om jeg hadde prøvd, men tapt, sier hun.

- Ikke like hyggelig

Brandstorp fikk tilbud om å delta i årets konkurranse etter at NRK bestemte seg for at de ville avholde Melodi Grand Prix som «vanlig». Andre land valgte å sende fjorårets vinner på nytt.

- Da ville det kanskje vært annerledes. Samtidig så har ikke alle de andre landa stemmetrøbbel. Jeg fikk alt opp i halsen. Det har jo vært et krevende år. Jeg ble kasta ut i et kaos, uten mye medieerfaring. I tillegg skjønte jeg at alle disse journalistene som hadde vært så hyggelige fram mot finalen også var på jobb da kaoset brøt løs. Da var det ikke like hyggelig. Jeg lærte at journalister er journalister, uansett, sier Brandstorp med et smil.

- PUST MED MAGEN: Ulrikke lover et spektakulært show når hun opptrer i MGP-finalen. Hun råder vinneren til å puste med magen. Foto: Christoffer Gunnestad.
- PUST MED MAGEN: Ulrikke lover et spektakulært show når hun opptrer i MGP-finalen. Hun råder vinneren til å puste med magen. Foto: Christoffer Gunnestad. Vis mer

Hun håper at årets vinner vil få en bedre finalekveld.

- Jeg krysser fingrene for at NRK har kontroll på stemmegivningen. Man skulle jo trodd at jeg hadde drept noen i fjor med tanke på hvordan presse og tv-seere «jaktet» oss etterpå. Hvis årets vinner opplever noe i nærheten vil jeg råde vedkommende til å puste med magen og huske at folk glemmer etterhvert, ler Brandstorp.

Vil lukke kapittelet

På lørdag føler hun at kapittelet om stemmetrøbbel og Grand Prix 2020 lukkes.

- Jeg skal jo framføre «Attention» og en ny låt, i tillegg til at jeg skal ha på meg en veldig spesiell kjole. Det er jo ingen hemmelighet at vi var godt i gang med planleggingen av Eurovision. Vi hadde derfor bestilt et helt spesielt stoff fra USA til kjolen jeg skulle ha på meg i Rotterdam. Derfor kjennes det veldig riktig å avslutte dette kapittelet med den kjolen, sier Brandstorp.

I TÅRER: I «Veien til Rotterdam» får du et eksklusivt innblikk i hva som skjedde etter at det ble klart at Eurovision ble avlyst. Etter en samtale med MGP-sjefen tar Ulrikke til tårene. Se mer her: https://www.dagbladet.no/studio/miniserie-veien-til-rotterdam/612 Vis mer

- Ville vært snytt

Det råder fortsatt stor tvil om hvordan årets Eurovision skal avholdes. EBU, den europeiske kringkastingsunionen, har nå utelukket at konkurransen vil finne sted under normale omstendigheter.

- Jeg tror nok ikke artistene får møtes i Rotterdam. Det blir nok en altfor stor logistikk, sier Brandstorp.

Et av EBUs alternativer er at artistene blir hjemme, men må sende inn en forhåndsinnspilt opptreden.

Skulle du ønske de hadde gått for det i fjor?

- Nei, det hadde jeg ikke hatt noe lyst til. Da hadde jeg nok følt at jeg ble fratatt opplevelsen og hele eventyret som Eurovision er. I år er jo deltakerne mer forberedt på at ting kan bli annerledes, sier Brandstorp.

Livets bærebjelke

På torsdag slipper Brandstorp låta «Falling Apart», som hun skal framføre for første gang under Grand Prix finalen.

- Hadde jeg hatt denne låta i fjor ville jeg kanskje blitt med i Melodi Grand Prix. Dette er en Eurovision-banger som skaper god stemning. Det er det vi trenger nå, sier hun.

Hvem tror du vinner årets konkurranse?

- Jeg er veldig svak for KEiiNO. Det hadde også vært veldig fint om de vant, fordi de har allerede opplevd Eurovision-sirkuset. De er kanskje best rustet for en annerledes Eurovision-finale, sier hun.

LIVETS BÆREBJELKE: Ulrikke Brandstorp med manager Christoffer Gunnestad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LIVETS BÆREBJELKE: Ulrikke Brandstorp med manager Christoffer Gunnestad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I tillegg til at hun har et hjerte for popballader og joik er det Brandstorps manager, Christoffer Gunnestad, som representerer Keiino.

- Hvordan er det å måtte kjempe om oppmerksomheten med Keiino?

- For det første så er Christoffer livets bærebjelke. Jeg hadde ikke klart å komme meg gjennom 2020 uten han. De er veldig trygge hender. Jeg unner han alt godt, men hvis Keiino og jeg ringer samtidig bør det ikke være tvil om hvem han svarer først. Så lenge det er sånn, unner jeg alt godt, sier Brandstorp og ler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer