Skumle katter

Forbilledlig eksempel på spennende tegnefilm.

Les alle filmanmeldelsene

FILM: De som trodde katter bare var søte og egenrådige kosedyr, får et og annet å tenke på i «Katteprinsen».

Det får i hvert fall Haru, jenta som i godhetens navn redder en katt fra å bli påkjørt - det fører henne inn i alskens viderverdigheter og plagsomme situasjoner.

«Katteprinsen» er en japansk tegnefilm fra samme selskap som lagde mesterverket «Chihiro og heksene». Og selv om «Katteprinsen» er både kortere og betydelig enklere handlingsmessig - dette er en film for de yngste - er den nesten like full av påfunn og overraskelser. Den er i det hele tatt et forbilledlig eksempel på hvor spennende tegnefilm kan være i de rette hender.

I tillegg er den godt dubbet til norsk, med Harald Heide-Steens bidrag som den selvopptatte kattekongen som det mest særpregede. Kongen har da også en sentral rolle i filmen, siden katten Haru redder er selveste katteprinsen, og hans far bestemmer at som takk skal Haru få gifte seg med ham.

Tilbudet er ikke til å avslå, men heller ikke spesielt attraktivt for jenta. Hun får hjelp fra den kloke Baronen og hans venner og så går det slag i slag mot en spennende avslutning.

FARLIGE: Haru blir bortført av kattene for å gifte seg med katteprinsen.