Skumle saker i Trieste

Informativ krim fra en italiensk utpost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Trieste er, geografisk sett, en av de mest interessante byene i Europa. Den italienske havnebyen ligger innerst i Adriaterhavet, så nær Øst-Europa som det er mulig - på en liten kyststripe omgitt av hav og Slovenia og Kroatia. Plasseringen har gjort byen til et eldorado for folk med skumle hensikter, som de uhederlige personene vi møter i Veit Heinichens debutroman.

Tysk forfatter

Heinichen er en tysk journalist som har bodd i Trieste i mange år, og han burde derfor ha solid grunnlag for egne meninger om både kriminalitet og politikk sett fra en av Vest-Europas utposter. Derfor er «Døden på venteliste» så underholdende og informativ å lese, den er mye mer enn en godt skrevet kriminalroman, den er også en skarp, men litt resignert kritikk av Berlusconis Italia. Dessuten har Heinichen klart den bragden det er å lage en politihelt som har kvaliteter utenom det rent etterforskningsmessige, faktisk er Proteo Laurenti en av de mest sympatiske og friske politifolkene jeg har lest om på lenge. Han er rundt 50, har egne meninger som han våger å stå for, har en kone han er svært glad i og en elskerinne i Kroatia som han også er svært glad i - og i løpet av «Døden på venteliste» får han også en gammel og sliten hund som han blir svært glad i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer