- Skumlere å lage film enn tv

Nå filmdebuterer Haddy N'jie i romantisk kinomusikal.

(Dagbladet): Den populære tv-programlederen synger og spiller i den nye musikalfilmen «Ta meg med», som har premiere i dag. Det er hennes debut på kinolerretet.

- Du kan si at det å være programleder også er å spille en rolle, men det er i det minste en variant av meg selv. I denne filmen skulle jeg være en helt annen person. Dessuten er en kinofilm noe folk faktisk kjøper en billett for å se på, et tv-program setter de bare på, og så kan de slå av igjen hvis de ikke liker det, sier Haddy N'jie.

- Dessuten har jeg mye mer kontroll når jeg lager tv. Da skriver og klipper jeg selv. Nå har jeg måttet lære meg å stole på de jeg jobber med, sier hun.

Kjærlighetsvisa Haddy spiller karrierekvinnen «Gry» i filmen, som er basert på 25 gamle låter av Jan Eggum og Halvdan Sivertsen som er skrevet sammen til en helt ny historie. Blant låtene hun framfører er Sivertsens udødelige «Kjærlighetsvisa».

- Jan Eggum har jeg vært så stor fan av at det nesten var bekymringsfullt. Halvdan Sivertsen har jeg på en måte oppdaget med denne filmen. Men «Kjærlighetsvisa» er en så kjent låt at jeg måtte unngå å lytte til originalen og bare lese teksten for å gjøre den til min egen. Jeg har vært redd for å «ødelegge» sangen - det er jo så mange som har et sterkt forhold til den, sier hun.

Rollefiguren hennes jobber seg til topps i næringslivet og har en imponerende karriere, men på privaten er hun ensom.

- Hun har ofret mye for å komme dit hun er kommet. Det er noe jeg kan kjenne meg igjen i. Selv om jeg personlig holder fast ved at det er andre ting som er vitkigere enn status og karriere. Det er kanskje en klisje, men like fullt sant - det «å lykkes» finnes det sammensatte svar på, sier hun.

Balanse - For meg er det å lykkes å finne en balanse mellom jobb og privatliv som man lever godt med, sier N'jie, som nekter å svare på spørsmål om sin egen sivilstatus.

De andre hovedrolleinnehaverne i filmen er Magnus Grønneberg, Kjersti Elvik, Marion Ravn og Frank Kjosås. Alle sangene i filmen er sunget inn på filmsettet, og ikke fiklet med i studio i etterkant.

Det mener Haddy har bidratt til å gi filmen en følelse av «hverdagsmusikal», i motsetning til den overproduserte og glossy lyden man gjerne forbinder med sjangeren.

- Å synge på location gjorde det lettere å formidle sangen - så får man heller leve med at jeg ikke alltid synger på mitt aller beste, eller at lyd fra omgivelsene kan høres, sier N'jie.

Mer hygge enn kred Regissør Per Olav Sørensen, som tidligere har laget tv-serien «Halvbroren» og nå jobber med den store NRK-serien om sabotasjeaksjonene mot tungtvannsproduksjonen på Vemork under Den andre verdenskrigen, kaller filmen en utstrakt hånd til et publikumssegment som ikke ellers er veldig høyt prioritert blant norske filmskapere.

- Det lages mye feelbadfilm i Norge. Dette er en helstøpt feelgoodfilm som først og fremst skal glede folk. Jan Eggum og Halvdan Sivertsen kan fylle kulturhus over hele Norge, men med et publikum som er mer opptatt av hygge enn kred, sier regissøren, som ellers innrømmer at han personlig ikke er noen stor fan av musikaler.

- Men jeg synes det er viktig å iblant prøve noe nytt. Å skrive en historie basert på allerede komponerte låter, istedet for å komponere låter som skal passe en historie, er ikke gjort før, poengterer han.

 

Synginga i filmen er tatt på settet, og ikke

PREMIEREKLARE: Frank Kjosås, Haddy Njie, Jan Eggum, Marion Ravn og Magnus Grønneberg. Kjersti Elvik spiller også en stor rolle i filmen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PREMIEREKLARE: Frank Kjosås, Haddy Njie, Jan Eggum, Marion Ravn og Magnus Grønneberg. Kjersti Elvik spiller også en stor rolle i filmen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer