Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skummel heks

Svensk film vel verdt en barnebillett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

filmEn heks i familien (sv. - «En häxa i familjen»)

Regi: Harald Hamrell

Det beste med denne svenske barnefilmen er at den ikke forsøker å levere mer enn gode grøss for barn som ikke er helt sikre på om hekser finnes eller ikke.

Det er det verste med den også, for «En heks i familien» har ingen andre temaer enn dette: Er den mystiske barnevakta Gerda en heks?

Gerda kommer for å passe på niårige Maria, mens hun ligger hjemme i feber. Men sykdommen er ikke Marias største plage: Det er lillebroren «Lillen», som ødelegger Barbie-dukkene og ellers gjør livet surt for henne. Så ille er det at Maria ber til venninnen Makkas magiske krystallkule om at «Lillen» må fjernes fra jordas overflate.

Det er da Gerda kommer. Og siden hun både ser ut og snakker som en heks, tror Maria og Makka hun er kommet fra Bloksberg for å oppfylle Marias ønske, koke suppe på «Lillen» og spise ham opp.

Regissør Hamrell forteller historien på drevent vis og låner noen grep fra grøsserfilmer for voksne, som nok kan sette støkk i små kinogjengere. Men ikke verre enn at de vil fryde seg etterpå.

<B>MAGI: </B>Magi, hekser og mystikk i denne svenske barnefilmen. <a href=\'http://live1.sonera.se/meta/ondemand/dbmed/En_Heks_i_Familien.ram\'>Se videoklipp fra «En heks i familien»</a>.