Skummel svenske

Psykologisk thriller om en uberegnelig kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: I romanen «God natt, min elskede» ble norske lesere presentert for den uberegnelige, men sjarmerende Justine Dalvik. Nå er hun tilbake igjen, i en svært nervepirrende psykologisk thriller fra en svensk mester.

Inger Frimansson er for meg den ubestridte innehaveren av tittelen «Skandinavias skumleste kvinne», om noe sånt hadde eksistert. Thrillerne hennes er av den sorten som blir sittende lenge igjen etter at man har lest dem, så troverdig er personskildringene hennes at ubehaget de skaper blir hengende igjen i leseren. Og Justine Dalvik, mobbeofferet som kaldblodig kvittet seg med opptil flere personer som sto i hennes vei, er en særdeles uhyggelig «heltinne».

Det har gått seks år siden hendelsene i «God natt, min elskede», men Tor Assarsson savner fortsatt sin kone Berit, som bare ble sporløst borte etter sitt møte med barndomsvenninnen Justine. Han får støtte i hverdagen av Berits bestevenninne Jill, og sammen har de reist på ferie til Lofoten. Justine har på sin side skaffet seg samboer, resepsjonisten Hans Peter Bergman, som elsker henne høyt og på det nærmeste betingelsesløst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer