Skummelt på månen

Grøsseraktig endetids-science fiction for unge lesere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Johan Harstad fikk sitt gjennombrudd som forfatter med debutromanen «Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?». I hans første ungdomsroman møter vi månefareren igjen.

Det vil si, vi ser sporet han satte fra seg da han som andremann gikk på månen etter Neil Armstrong i 1969. Over førti år seinere vender tre ungdommer tilbake sammen med en måneferdsekspedisjon. Det burde de ikke gjort. Johan Harstad har funnet en uhyggelig årsak til at NASA angivelig skal ha holdt seg langt unna månen siden 1974.

Syttitallsreferanser

Året er 2011. Som et pengefiskende mediestunt utlyser NASA en konkurranse der tenåringer fra hele verden kan melde seg på for å bli med på måneferd. En av de tre heldige er Mia fra Våland. Hun spiller i punkbandet Rogue Squadron, hentet fra en science fiction film fra syttitallet og en av mange referanser til tiåret.

Plankekjøring

Mia kjeder seg på skolen. Hun blir til dels tvunget til måneferden av sine velmenende foreldre som mener hun har godt av å oppleve noe nytt. Franske Antoine melder seg på fordi han er ulykkelig forelsket – kjærligheten styrer som kjent det meste i Frankrike. Mens japanske Midori bare vil langt vekk fra Tokyo. Fra et overstyrt liv, venninner som mobber henne og overbeskyttende foreldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer