Skummende blues

NOTODDEN (Dagbladet): Det er ikke ofte man opplever at artisten sjauer øl til publikum - innimellom versene. For den amerikanske vokalisten og munnspilleren Johnny Hoy er det helt naturlig. Han har båt selv.

- I båt må vi hjelpe hverandre, sier Hoy. Vi er midt ute på Heddals-vannet, og på M/S «Telemarken» er folk tørste på øl og musikk. Johnny Hoy & The Bluefish er blitt varme i trøya på en av bluesfestivalens mest intime - og populære - konsertscener.

Populære

Det er også det eneste stedet du ikke kan forlate om du misliker musikken. Du er dømt til å høre, og derfor flirer Hoy når han melder: - Vi tar en kort pause. Ikke gå noe sted...

Vi så ingen som hadde lyst til det. De seks bluescruisene er de første som blir utsolgt når billettene til bluesfestivalen legges ut for salg.

For Johnny Hoy er det en stor opplevelse. Han er blendet av den flotte naturen. Dessuten er han gal etter å fiske - som bandnavnet også antyder. Det plager ham at det er overskyet og perfekt fiskevær. Hoy har ikke tid til å kaste ut snøret.

Dans

- I dag hadde vi tatt storfisken, klager han. Dessuten er han blitt omtalt som bluesens sjørøver - fordi han stjeler fra alle og spiller det meste.

Medlemmene bor på den nå så berømte øya Martha's Vine-yard, der de begynte å spille blues. Repertoaret er nå utvidet til bluesinspirert dansemusikk, hvori opptatt honky tonk, country, boogie woogie og white trash - det siste av Hoy definert som alt fra Hank Williams til Elvis Presley og Steve Earle. - Der vi kommer fra, liker folk å danse. Gjør de ikke det før pausen, har vi tapt. Dere liker bedre å lytte. Det er greit for meg, sier Hoy og teller opp for andre avdeling - som ikke avsluttes før lenge etter at båten har lagt til kai. Han er spillesugen.

Men dans blir det lite av. Det er ikke plass på dekket.

<B>VÆRSÅGOD:</B> Vokalisten og munnspilleren Johnny Hoy er gjerne med på å sjaue øl mellom versene på et av de populære bluescruisene under Notodden Blues Festival.