Skunk Anansie

Skunk Anansie, stiftet i 1994, gjorde kjapt sukess med sin politisk korrekte og radiovennlige metal. Imagemessig ga kombinasjonen av en rasta, en pønker, en sinna svart lesbe og en trommeslager med rockabillysveis bandet muligheten til å plukke opp fans i de fleste subkulturer som fortsatt hørte på elgitarer. Og med likandes funk-metall ispedd power-ballader det var lov å høre på også _ innafor _ bomringen lå veien åpen for salg i nesten alle leire.

I Norge har de solgt spesielt bra, og har spilt både på So What! og Kalvøya. Sommeren 1999 skal de til Quart. Bredden i bandets appeal demonstreres kanskje best av det faktum at de har blitt covret av Rod Stewart, samplet av Prodigy og har turnert sammen med Kiss.

De to første debutalbumene ble mottat som befriende innslag innen en sjanger i akutt behov et besøk i blodbanken, men dessverre bar tredjealbumet «Post Orgasmic Chill» (1999) preg av at repeat-knappen begynte å bli vel slitt. Selv ser bandet på seg som rockens redningmannskap. For å sitere bandets trommis Mark i et intervju med Dagbladet våren 1999: - De som påstår at rocken er død kan stappe denne skiva opp i rævva, høhø, så ...øh, skjønner de at rock er smertefullt, høhøhøøøøhrghh.