FIKK DIPLOM: Journalistene bak prosjektet «Kongemakta» fikk tildelt SKUP-diplom for sitt arbeid. Jonas Pettersen (t.v.), Eiliv Frich Flydal og Arve Bartnes mottok prisen. Foto: Erik Waatland / Medier24
FIKK DIPLOM: Journalistene bak prosjektet «Kongemakta» fikk tildelt SKUP-diplom for sitt arbeid. Jonas Pettersen (t.v.), Eiliv Frich Flydal og Arve Bartnes mottok prisen. Foto: Erik Waatland / Medier24Vis mer

SKUP-diplom til Dagbladet for «Kongemakta»

Eiliv Frich Flydal, Halldor Hustadnes, Jonas Pettersen, Geir Ramnefjell og Arve Bartnes hedret for kritisk journalistikk på kongehuset.

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): Dagbladet ble lørdag kveld tildelt SKUP-diplom for prosjektet «Kongemakta», av journalistene Eiliv Frich Flydal, Halldor Hustadnes, Jonas Pettersen, Geir Ramnefjell og Arve Bartnes.

I snart ett år har Dagbladet satt et kritisk søkelys på Slottets pengebruk, og har blant annet avslørt hvordan midler brukes til å drifte private eiendommer.

- Hele gjengen

- Det har vært et krevende og spennende prosjekt å jobbe med, så det er fantastisk hyggelig å bli premiert av juryen, sier Bartnes, som leder gravegruppa i Dagbladet.

- Det er bare å takke hele gjengen i Dagbladet, som heier på hverandre og samarbeider utrolig godt på tvers av avdelingene, sier Bartnes.

LES SAKENE HER.

I juryens begrunnelse heter det, blant annet, at «journalistene bak «Kongemakta» har løftet fram pengestrømmene til de kongelige, og ga folket innsikt i hvordan kongelig pengebruk kan skje uten god folkevalgt kontroll».

VG vant

Den største prisen, selve SKUP-prisen, gikk til VG for serien om «Psykiatriavsløringen», som har avdekket massiv og ulovlig beltelegging og tvang i psykiatrien. Reportasjen ble laget av journalistene Synnøve Åsebø og Mona Grivi Norman.

I tillegg fikk VG tre SKUP-diplomer, og Stavanger Aftenblad ble tildelt diplom for reportasjen «Glassjenta».

Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen sier i Tønsberg at han er stolt over at Dagbladet også i år stakk av med et SKUP-diplom.

- Nå kan vi feire at vi fem år på rad, har fått enten pris eller diplom på SKUP. Det betyr at vi har etablert oss i den ypperste klasse i gravende journalistikk i Norge. Det er også utrolig hyggelig at VG er tilbake der de skal være, i eliten i Norge. Vi har sett alt det gode de har gjort i det siste året. Det er bare å gratulere dem, sier Markussen.