Skup-prisen til Dagbladet for tredje året på rad

Anders Fjellberg og Tomm W. Christiansen tok storeslem for Våtdraktmysteriet.

SKUP-VINNERE:  Journalist Anders Fjellberg (t.v.) og fotograf Tomm W. Christiansen fra Dagbladet har reist Europa rundt for å finne svar på hvem som hadde kjøpt to våtdrakter og svømt avgårde fra Calais, i et håp om et bedre liv. I kveld fikk de den prestisjefylte SKUP-prisen for arbeidet. De fikk også Internasjonal Reporter-prisen i kveld, for samme sak. Foto: Jonas Pettersen / Dagbladet
SKUP-VINNERE: Journalist Anders Fjellberg (t.v.) og fotograf Tomm W. Christiansen fra Dagbladet har reist Europa rundt for å finne svar på hvem som hadde kjøpt to våtdrakter og svømt avgårde fra Calais, i et håp om et bedre liv. I kveld fikk de den prestisjefylte SKUP-prisen for arbeidet. De fikk også Internasjonal Reporter-prisen i kveld, for samme sak. Foto: Jonas Pettersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For tredje året på rad har Dagbladet blitt tildelt journalistprisen SKUP.

I år er det journalist Anders Fjellberg og fotograf Tomm W. Christiansen som fikk prisen for reportasjen «Våtdraktmysteriet».

- Dette er utrolig stort, for både meg, Tomm og Dagbladet. Det er en anerkjennelse av det arbeidet som er lagt ned i redaksjonen med undersøkende journalistikk, og vi ser at det bærer frukter. For min og Tomms del er det utrolig hyggelig å få en pris for et arbeid som har betydd mye for oss. Det er en sak vi har vært dypt engasjert i og har jobba med lenge. Men det føles rart  å stå og juble for en sak som fra start til slutt er en stor tragedie for de menneskene den handler om. Vi ble etter hvert kjent med to familier, som fikk en beskjed de håpa at de aldri skulle få, om at de to de var mest glad i og håpa var i live, aldri kom til å komme tilbake. De døde. Den viktigste konsekvensen av saken vår har vært å gi familiene et svar på hva som skjedde, sier Anders Fjellberg til Dagbladet.

Lørdag 13. juni i sommer gikk den første reportasjen i Dagbladet Magasinet. I «Våtdraktmysteriet» presenteres leserne for et mystisk likfunn på stranda på Lista i Vest-Agder. Levningene av et menneske i våtdrakt ble funnet 2. januar, og etter flere måneder var politiet fremdeles langt unna å identifisere den døde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer