Skurk igjen

NEW YORK (Dagbladet): - Av og til lurer jeg på om jeg har spilt for mange slemminger på film, sier Kiefer Sutherland og ler. Nå er han igjen filmaktuell som en mindre sympatisk fyr i thrilleren «Dark City».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kiefer Sutherland innrømmer at han ikke akkurat har valgt roller som den store førsteelsker. I «Dark City» spiller han en professor som tukler med folks hukommelse.

- Jeg vil ikke si at det finnes noen typisk Kiefer Sutherland-rolle. Men jeg har vel valgt roller ut ifra hva jeg synes er spennende som skuespiller. Det er slik man utvikler seg. Det må være forferdelig kjedelig å skulle spille bare én type rolle.

Alltid skurk

31-åringen vil ikke være med på at han har blitt satt i «skurkebås» i Hollywood, men vedgår at mange har problemer med å skille Kiefer Sutherland fra rollene han spiller.

- Jeg har vel kanskje gjort for mange av de rollene på rad. Den fremste grunnen til at jeg har tatt disse rollene, er at de har mye styrke, og de er mer interessante og velskrevne enn den generiske helten, forklarer Sutherland.

Den mørke byen

I «Dark City» spiller Kiefer Sutherland Dr. Daniel Schreber, en sammensunket, nevrotisk psykiater som hjelper en gruppe likbleke, svartfrakkede skapninger med å eksperimentere på innbyggerne i «den mørke byen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer