Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Arbeidsliv:

Skurkene er i hele landet

Skal vi lykkes med å ta skurkene må vi gjøre mer av det som virker. Vi trenger slagkraftige A-krimsentre i hele landet og politiet må prioritere arbeidslivskriminalitet.

LEDERSKAP TRENGS: I arbeidet med egen strategi mot arbeidslivskriminalitet, er det behov for både lederskap og koordinering, siden de ulike tiltakene innbefatter mange ulike departementer og etater, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix
LEDERSKAP TRENGS: I arbeidet med egen strategi mot arbeidslivskriminalitet, er det behov for både lederskap og koordinering, siden de ulike tiltakene innbefatter mange ulike departementer og etater, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie skriver i Dagbladet at hun vil ta skurkene, men som hun selv erkjenner så er de kriminelle kyniske og utspekulerte. Derfor trenger vi mange virkemidler for å stanse dem.

Årsrapporten fra a-krimsentrene viser at samarbeid og koordinering gir resultater. Skal sentrene få enda større effekt, bør de fremstå som tverretatlige «task forces» som kan rykke ut på kort varsel med raske og effektive tilsyn og sanksjoner.

De kriminelle flytter på seg. Derfor er det helt avgjørende å ha et godt apparat som fanger opp skurkene der de er. Hvorfor ikke gjøre mer av det statsråd Hauglie selv sier virker? Vi trenger sentre mot A-krim i hele landet.

Vi må heller ikke flytte fokuset vekk fra politiets arbeid. Etatene er flinke til å lage strategier, analyser og beskrivelser av arbeidslivskriminaliteten. Kunnskapen må følges opp av et politi som prioriterer å aksjonere for å stoppe de kriminelle. Da trenger politiet også ressurser til å prioritere dette.

Det er bra at statsråd Hauglie signaliserer at de mener alvor med å gjøre noe med problemet. I arbeidet med egen strategi mot arbeidslivskriminalitet, er det behov for både lederskap og koordinering, siden de ulike tiltakene innbefatter mange ulike departementer og etater.

Dette lederskapet bør tydeliggjøres, slik at de ulike departementene går i takt.

Hauglie stadfester at partene i arbeidslivet er viktig. Vi har alt å tjene på å stille hodene sammen også når det gjelder regelverksutforming for de ulike næringene. Her bør partene ha en sentral plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!