Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Skutle burde vært alkoholiker

Reaksjonene mot ham gir ikke mening.

MÅTTE TREKKE SEG: Reaksjonen står ikke i forhold til handlingen, skriver anonym politiker. 
Bildet viser stortingsrepresentant  Erik Skutle (H) under høringen om Mongstad i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité 23. januar i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
MÅTTE TREKKE SEG: Reaksjonen står ikke i forhold til handlingen, skriver anonym politiker. Bildet viser stortingsrepresentant Erik Skutle (H) under høringen om Mongstad i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité 23. januar i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reaksjonene mot stortingsrepresentant Erik Skutle demonstrerer for alvor hvor ute å kjøre de norske holdningene til narkotika er. Spørsmålet alle burde stille seg nå, er: «Ville det vært bedre om Skutle var alkoholiker eller drakk seg kanon full på et nachspiel?»

I alle partier finnes det politikere med større eller mindre alkoholproblemer, og det finnes mange som ikke gjør stort mer i løpet av en stortingsperiode enn å få rådgiverne sine til å skrive noen merknader og levere noen innlegg til lokalavisa. Det får ingen særlige konsekvenser.

De fleste som har engasjert seg i politikk, har også sett andre politikere kave rundt på forholdsvis åpne møter og konferanser, så beruset at de knapt klarer å fullføre en meningsfull setning. En sjelden gang fører det til reaksjoner, men vi tilgir det raskt. Det er tross alt menneskelig å feile.

Når en ung, talentfull og hardtarbeidende stortingsrepresentant gjør den tabben det er å røyke en joint på en fest, så reageres det imidlertid så sterkt at han må trekke seg fra alle sine partiverv. Det gir rett og slett ingen mening.

Vi har eksempler på stortingspolitikere som har mistet førerkortet etter råkjøring. Det fins statssekretærer som har brutt sexkjøpsloven. Forskjellen på disse og Skutle er imidlertid at det de gjorde, ikke får noen konsekvenser som likner det Skutle nå opplever. Til tross for at han bare har inntatt et mildere narkotisk stoff som bare er til fare for ham selv, og som de fleste eksperter vil mene er mindre farlig enn alkohol.

Det er å forvente at stortingsrepresentanter følger loven, men det er på høy tid å revurdere nulltoleranselinjen mot narkotika som Høyre praktiserer. Reaksjonen står ikke i forhold til handlingen.

Hele Norges coronakart