Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sky Captain and The World of Tomorrow

Det er topp med filmer der karakterene har bokstavrimnavn.

FILM: Trettitallet, det var filmtider det. Det var da menn var menn, skurker var skurker og barka kvinnfolk hadde matchende drakter og en feminin liten pistol på innerlomma. På «Sky Captain and the World of Tomorrow» blander regissør Kerry Conran den klassiske Hollywood-filmens eventyrfortellinger med moderne spesialeffekter. Det er blitt en ambisiøs og elegant hyllest til adventurefilmen.

Sky Captain (Jude Law) er vant til å ordne opp når det er fare på ferde. Men når den onde Dr. Totenkopfs bestialske plan om å ta over verden ved hjelp av roboter er i ferd med å lykkes, må han få hjelp av ekskjæresten og fotojournalisten Polly Perkins (Gwyneth Paltrow). Paret småkjekler seg gjennom farene og klarer selvfølgelig å redde verden til slutt.

Nå er riktignok «Sky Captain and the World of Tomorrow» elegant utformet. Problemet er bare at spesialeffektene skygger fullstendig for både handlingsforløp og karaktertegninger. Selv om Jude Law er like ulastelig antrukket som Humphrey Bogart, er Gwyneth Paltrow både slitsom og endimensjonal. Og egentlig er det ganske trist, for med filmens smakfulle billedbruk og dyktige skuespillere kunne den ha blitt en retrofuturistisk tour-de-force.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media