DE VIRKELIG TÅRNSUITENE: 432 Park Avenue-tårnet, Chrysler-bygningen og East River by night sette fra Brooklyn's East River Park. De fleste kjøperne av New Yorks ny skyskraperboliger er saudiske prinser og andre «globale» kunder som først og fremst bruker bolig som investeringsobjekter. Og tjenestefolkene er det satt av et par etasjer til.
DE VIRKELIG TÅRNSUITENE: 432 Park Avenue-tårnet, Chrysler-bygningen og East River by night sette fra Brooklyn's East River Park. De fleste kjøperne av New Yorks ny skyskraperboliger er saudiske prinser og andre «globale» kunder som først og fremst bruker bolig som investeringsobjekter. Og tjenestefolkene er det satt av et par etasjer til.Vis mer

Sky is the limit: 602 194 kr. kvadratmeteren

432 Park Avenue heter det nye tårnet i New York, og det er faktisk i sin helhet viet til beboere, en nyhet i skyskrapersammenheng. Men det koster himmelsk mye å bo i en skyskraper må vite.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det lille, sveitsiske tettstedet Vals er, så vidt Google kan fortelle meg, et ganske søvnig sted dypt i en dal i alpene, et par timer unna Zürich. Innbyggertallet er cirka 1000. Nesten ingen steder er vel uberørt av sivilisasjonen, i vår menneskeskapte geologiske tidsalder, men dømmende på bildene Googles Streetview-varebil har vært og tatt av stedet, ser Vals i det minste ut som et av de få reirene her på jorda vi mennesker foreløpig har skitt forholdsvis lite i.

I 2019 skal en 318 meter høy skyskraper stå ferdig der.

««Det er noe forlokkende dekadent ved prosjekter som dette»»

Skyskraperen, 7132 Tower, skal huse et hotell komplett med standardrepertoaret av spa, restauranter, kafé, bar, ballsal, kunstgalleri, bibliotek, badebasseng, treningssenter og konferanselokaler. Og en helt uten sidestykke fantastisk alpeutsikt - absolutt ingenting, med unntak av et par trehytter og noen ruiner fra bronsealderen, står i veien for siktlinjene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn