«Skyfall» er full av feil

La du merke til noen av dem?

(Dagbladet): Den siste James Bond-filmen, «Skyfall», er en kassasuksess av de sjeldne på kinoer verden over, og ble nylig den første filmen i historien som tjener inn 100 millioner pund i Storbritannia. I Norge er den sett av 724 000, bare slått av «Kon-Tiki» på årsoversikten.

Men ifølge nettstedet Moviemistakes er filmen proppfull av tabber, blundere og kontinuitetsfeil. Nettstedet, som drives av filmnerden og forfatteren Jon Sandys, har registrerert feil i aktuelle filmer siden 1996 og påviser i alt 36 feil i «Skyfall».

Det gjør den til fjorårets nest mest tabbebefengte film, etter «Men in Black 3», som har hele 63 feil.

Spritet opp Internet Movie Database, som også er glad i å telle feil, har registrert enda flere i Skyfall - nemlig 38.

De færreste av feilene er av den typen som ødelegger filmopplevelsen for ihuga Bond-fans.

Moviemistakes teller med alt fra småfeil - som at en laptopskjerm viser et ikke-gyldig IP-nummer - til (litt) mer alvorlige feil, som at omgivelsene langs den vestgående jernbanelinja ut av Istanbul er spritet opp med fjell og gamle bruer som ikke finnes der i virkeligheten. Og at de tyrkiske bilene har franske registreringsskilt.

Andre feil som er registrert, er at whiskyglasset til skurken Raoul Silva (Javier Bardem) plasserer på hodet til en av Bond-damene varierer fra å være nesten fullt til å være breddfullt. På et annet tidspunkt i filmen vises en buss med linjenummer 38 i ei London-gate som slett ikke inngår i 38-bussens rute.

Skuddsår At James Bond har skuddsår som på mystisk vis leges av seg selv på kort tid, er vel nesten som det skal være i 007-universet.

Som den erfarne filmkrikeren Barry Norman sier til Daily Mail:

- For å være ærlig tror jeg folka som plukker på sånne ting har for mye tid til overs.